Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Predstavljamo

Termalna voda – izvor života

Popularne slovenske terme Terme Olimia smještene u mjestu Podčetrtek, sat vremena od Zagreba podignute su upravo na jednom takvom termalnom izvoru.

Termalna voda pozitivno utječe na naše zdravlje i vitalnost! Iako se u zadnje vrijeme najčešće spominje u kontekstu stabilizacije oštećene epidermalne kožne barijere i kod svakodnevne njege kože, termalna voda ima mnogo drugih blagodati poznatih još iz antičkih vremena.

Popularne slovenske terme Terme Olimia smještene u mjestu Podčetrtek, sat vremena od Zagreba podignute su upravo na jednom takvom termalnom izvoru. Termalna voda Terme Olimia priznato je prirodno ljekovito sredstvo, a posebna je i po tome što je pitka.

Ljekovite odlike ove termalne vode potvrđuju se desetljećima i koriste u terapeutske svrhe i prilikom liječenja. Dolazi s dubine od 520 metara, izvire na području kampa Natura i Termalnoga parka Aqualuna, a na zdravlje utječe tako što:

  • Smanjuje napetost mišića, povećava gipkost i grubu mišićnu snagu, te ublažava bolove.
  • Popravlja prokrvljenost tijela, ubrzava metabolizam i izlučivanje toksina.
  • Djeluje protuupalno i štiti od bakterija.
  • Na kožu djeluje blagotvorno, prije svega kod kroničnih kožnih bolesti.
  • Plivanje u termalnoj vodi opušta endorfine – hormone sreće.
Terme Olimia

Terme Olimia

Voda – prirodno ljekovito sredstvo

Prirodno ljekovito sredstvo Terma Olimia je blago radioaktivna termalna voda s temperaturom od 30 do 37 °C, koja sadrži magnezij, kalcij i hidrogen-karbonate. Na izvoru postiže temperaturu od 24° do 44° C. Temperatura u bazenima (Orhidelia, Termalija, hotel Breza, Aqualuna) postiže se  miješanjem vode iz pojedinih izvora.

Tijekom istraživanja bioloških učinaka termalne vode na institutu Bion ustanovljeno je da termalna voda ima odlično biopolje (stabilno, povezujuće i vitalizirajuće). Upravo to biopolje zaslužno je za brojne učinke koje ima termalna voda.

Revitalizira izvana i iznutra

Uz kupanje u bazenima, Terme Olimia gostima nudi i popularne individualne kupke u termalnoj vodi, kupke pomoću dizala, biserne kupke uz dodatak ljekovitog bilja, s prirodnim ekstraktom hrastove kore, podvodne masaže, kao i inhalacije pogodne za alergičare i sve osobe koje žive u gradu.

U Termama Olimia goste potiču i na ispijanje termalne vode, jer ona zbog specifične, niske vrijednosti minerala, dodatno pomaže kod čišćenja organizma. Svakog gosta koji odsjedne u Termama Olimia u sobi će tradicionalno dočekati i boca svježe, izvorne termalne vode.

Više

Putovanja

Ulazak u termalne centre možete jednostavno osigurati na njihovoj web stranici.

Duh i tijelo

Nakon ljetnog godišnjeg odmora i obilja sunca i soli, mnogima je potrebna dubinska regeneracija kože. UV zrake su učinile svoje, koža je pomalo dehidrirana,...

Putovanja

Ako volite adrenalin, zabavu, uživanje na vodenim toboganima, ovog ljeta morate posjetiti Aqualunu, termalni park na samoj granici Hrvatske i Slovenije.

Putovanja

Prekrasna priroda slovenskog Podčetrteka na granici s Hrvatskom jednostavno poziva na aktivan odmor.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.