Tightlining – tehnika nanošenja tuša

Tightlining je tehnika koja donedavno nije imala ime, ali je dosta žena intuitivno koristi. Tuš-crta koja nije klasični potez tušem ne samo da otvara oči nego i daje dojam punih, tamnijih i gušćih trepavica.

Žene spuštenijih kapaka znaju da na njihovim očima klasična crta tušem ne funkcionira, ali crta tik uz trepavice, s donje strane kapka itekeko dobro izgleda. Oči dobiju konture, spušteni kapci odjednom nisu toliko spušteni, trepavice više nisu rijetke i uz minimalnu količinu make-upa i utrošenog vremena dobije se 'wow' efekt.

Ponekad klasična crta tušem može biti pretjerana, pogotovo za dnevni izgled ili za poslovni sastanak. Tad je idealno rješenje tightlining – tehnika koja pristaje svim oblicima očiju, koja podiže smokey look, a prirodnom, neutralnom make-upu daje završni finiš.

Sama tehnika izgleda malo zastrašujuće, ali je u biti jako jednostavna. Sa malo prakse, svatko će moći u relativno kratkom vremenu naglasiti oči. Jednom rukom, najbolje kažiprstom, podignite malo gornji kapka, tek toliko da možete vidjeti gornji waterline (pazite da ne potežete oči previše). Drugom rukom, tik uz gornje trepavice, nanesite tuš ili olovku za oči. Napominjemo da linija mora biti tik uz gornje trepavice, a ne na tkz. vodenoj liniji (waterline). Iako, i linija na waterlineu može dobro izgledati i dati željeni efekt. Jedina mana takve tehnike je preslikavanje na donji waterline i time se oči vizualno zatvaraju, odnosno smanjuju. Tightlining se obično radi na kraju nanošenja make-upa, a prije maskare. Znači, ako koristite sjenilo, prvo ide sjenilo pa tek onda tightlining.

Preporučeni proizvodi za tightlining su gel tuševi za oči, a lani je Laura Mercier preformulirala svoje cake eyelinere i nazvala ih Tightline cake eyeliner. Osim gel tuševa, bilo kakav kremasti i obični tuš će napraviti svoje, čak i kohl olovke za oči, tako da se ne trebate opterećivati proizvodom koji će biti dobar za ovu tehniku. Ako imate omiljeni kist za nanošenje gel tuša, slobodno koristite njega. Kosi ili tanki kist, svejedno dok se god držite uputa i nanosite tuš isključivo uz rub trepavica.

Prednosti tightlininga:

  • Naglašava oči
  • Trepavice čini vizualno punijim i daje privid volumena
  • Idealno za žene koje imaju spuštene kapke jer vizualno otvara oči
  • Jednostavnom make-up (maskara + rumenilo) daje sofisticirani izgledOgledaloonline.hr