Tips&tricks by Marina Milić: Kako odabrati boju kose

kako odabrati boju kose

Frizerska industrija danas je toliko napredovala u proizvodima i tehnikama bojanja, kao što su balayage, ombre, sombre te najnovija bronde. Kombiniranje toplijih i hladnijih tonova omogućava vam da zaista postignete boju kose iz snova. U nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta kako odabrati boju kose idealnu upravo za vas.

Boja kose koja će vam pristajati savršeno

Koliko puta ste poželjeli promijeniti boju kose, a onda odustali jer niste sigurni kako će vam pristajati? Svaka je osoba posebna i ima svoju idealnu boju, no prilikom odabira idealne boje svakako se moramo prilagoditi pravilima struke i u konačnici prihvatiti ono što nam je darovala Majka priroda.
U čudesnom svijetu boja, kod samog bojanja kose svakako treba uzeti u obzir ton kože i boju očiju jer nam upravo oni pomažu pronaći idealnu boju. Važno je razlikovati koliko je svijetla vaša koža te imate li topli ili hladni ton. Ukoliko imate topliji ton, bolje vam pristaju tonovi poput zlatnog, medenog, bakrenog te crveni tonovi. Kod hladnijih tonova, više pristaju neutralne i hladne boje, poput pepeljaste, platinaste, hladne bež, ljubičaste.

kako odabrati boju kose

Napravite mali test

Kako bi utvrdili koji ton kože imate, uzmite zlatni i srebrni rubac te prislonite prvo jedan pa drugi uz svoj vrat, pritom pazivši da je cijela kosa zategnuta prema nazad. Ovaj test bolje je raditi na prirodnom svjetlu jer bolje reflektira boju. Onaj rubac čija vam boja bolje pristaje i daje veću svježinu predstavlja upravo vaš ton kože. S godinama naša kosa sijedi i gubi pigmente, a isto se događa i s kožom, tako da u tom slučaju treba težiti toplijim tonovima, kao što su bakrena, zlatna ili pak boja meda jer topliji tonovi reflektiraju svjetlost i postići ćete više svježine te mladoliki izgled.

kako odabrati boju kose

Nadam se da su ovi savjeti malo pomogli prilikom sljedećeg odabira boje vaše kose i svakako ne zaboravite konzultirati svog frizera.

Savjete daje Marina Milić, vlasnica frizerskog salona La Luna Hairstyle u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.

Naslovna foto: Pixabay.com