Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
domaća šunka
domaća šunka

Gastronomija

Tips&tricks: Domaća šunka s rižotom od patlidžana

Donosimo vam jednostavan recept iz Gavrilovićeve kuhinje

Gavrilović šunke namijenjene su svima koji se brinu o svom zdravlju, a pritom se ne odriču dobrog okusa i uživanja u hrani.Tajna Gavrilović šunki krije se u ručnom odabiru najkvalitetnijih komada svinjskog buta i posebnom načinu pripreme. Blago začinjeni komadi kuhaju se u vlastitom soku ili peku i tako zadržavaju sočnost i blagi okus. Posebna pažnja posvećuje se kontroli svake faze procesa u skladu s najstrožim zdravstvenim i higijenskim standardima.

Sastojci:

  • Gavrilović Domaća šunka 50 g
  • Mini rajčice 20 g
  • Patlidžan 50 g
  • Riža arborio 40 g
  • Luk 20 g
  • Rajčica pelati 50 g
  • Maslinovo ulje 5 ml
  • Češnjak 3 g
  • Sol 2 g
  • Papar 1 g
  • Rukola 10 g
  • Šećer 2 g
  • Maslac 10 g
  • Parmezan 10 g

Priprema:

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli (da luk prije omekša), sitno sjeckani češnjak i patlidžan narezan na kockice. Dodamo rižu, na kratko popržimo da se riža ocakli, te podlijemo vinom, sjeckanom rajčicom pelatima i vodom (0,1 l). Polako pirjamo dok riža ne popije svu tekućinu.

Okus doradimo paprom i šećerom, maknemo s vatre, te umiješamo parmezan i maslac. Složimo rižoto na tanjur, obložimo tankim šnitama Gavrilović Domaće šunke, te dekoriramo rukolom i mini rajčicom.

Dobar tek!

Ne propustite

Gastronomija

Rižoto je definitivno jedno od onih jela koje djeluje kompliciranije za pripremu nego što uistinu jest.

Predstavljamo

Nije iznimka nova 'JELI' kampanja parizera i hrenovki kojoj nisu odoljeli ljubitelji konkretnog griza Mate Janković, Andrea Andrassy i mnogi drugi.

Video box 1

Redakcija She-a snimila je za vas video jednostavnog, ali najboljeg recepta za ukusnu uskrsnu šunku

Gastronomija

Jedna od najvećih prednosti rižota je njegova svestranost.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.