Gavrilović šunke namijenjene su svima koji se brinu o svom zdravlju, a pritom se ne odriču dobrog okusa i uživanja u hrani.Tajna Gavrilović šunki krije se u ručnom odabiru najkvalitetnijih komada svinjskog buta i posebnom načinu pripreme. Blago začinjeni komadi kuhaju se u vlastitom soku ili peku i tako zadržavaju sočnost i blagi okus. Posebna pažnja posvećuje se kontroli svake faze procesa u skladu s najstrožim zdravstvenim i higijenskim standardima.
Sastojci:
- Gavrilović Domaća šunka 50 g
- Mini rajčice 20 g
- Patlidžan 50 g
- Riža arborio 40 g
- Luk 20 g
- Rajčica pelati 50 g
- Maslinovo ulje 5 ml
- Češnjak 3 g
- Sol 2 g
- Papar 1 g
- Rukola 10 g
- Šećer 2 g
- Maslac 10 g
- Parmezan 10 g
Priprema:
Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli (da luk prije omekša), sitno sjeckani češnjak i patlidžan narezan na kockice. Dodamo rižu, na kratko popržimo da se riža ocakli, te podlijemo vinom, sjeckanom rajčicom pelatima i vodom (0,1 l). Polako pirjamo dok riža ne popije svu tekućinu.
Okus doradimo paprom i šećerom, maknemo s vatre, te umiješamo parmezan i maslac. Složimo rižoto na tanjur, obložimo tankim šnitama Gavrilović Domaće šunke, te dekoriramo rukolom i mini rajčicom.
Dobar tek!