Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Tips&tricks: Kiseli kupus s Gavrilović Dalmatinskom pancetom

Uz pomoć Gavrilovića i njegove Dalmatinske pancete, pripremit ćemo brzi prilog od kiselog kupusa, baš za hladne, blagdanske dane.

Moderna nutricionistička znanost napredovala je i u odnosu hrane na naš seksualni život te zahvaljujući mnogim istraživanjima danas znamo da određene vrste namirnica mogu pomoći kod podizanja libida, ali i kod seksualne disfunkcije. Na popisu afrodizijaka doktorice Lejle Kažinić-Kreho autorice knjige „Prehrana 21. stoljeća“, vrlo visoku poziciju drži – kiseli kupus!

Što u kiselom zelju može biti seksi? Definitivno nam nije seksi njegov miris, ali prema njemačkom istraživanju čini se da je to vodeći afrodizijak koji podiže libido i to ako se jede dva puta dnevno u razdoblju od tjedan dana.

Uz pomoć Gavrilovića i njegove Dalmatinske pancete, pripremit ćemo brzi prilog od kiselog kupusa, baš za hladne, blagdanske dane. Dalmatinska panceta izuzetno je kvalitetan suhomesnati proizvod pripremljen od svinjske potrbušine. Karakterističan blago izraženi miris dima i idealan omjer mesnatog dijela prošaranog čvrstim špekom čine ovaj proizvod pravom delicijom.

I još nešto, kiseli kupus ima više vitamina C nego agrumi naranča, limun i grejp!

Priprema

U veći lonac dodati ulje i popržiti nasjeckan luk zajedno s narezanom Gavrilović Dalmatinskom pancetom. Pržiti oko 3 do 4 minute.

Dodati ocijeđeni kiseli kupus, prodinstati, dodati 500ml vode, sok od rajčice te začiniti po želji mljevenom paprikom i paprom. Dobro promiješati i ostaviti da se kuha na srednjoj temperaturi da tekućina ispari i da se zgusne. Pred kraj umiješati i sitno nasjeckan peršin.

Dobar tek i volite se!

Više

Predstavljamo

Nije iznimka nova 'JELI' kampanja parizera i hrenovki kojoj nisu odoljeli ljubitelji konkretnog griza Mate Janković, Andrea Andrassy i mnogi drugi.

Video box 1

Redakcija She-a snimila je za vas video jednostavnog, ali najboljeg recepta za ukusnu uskrsnu šunku

Predstavljamo

Stiže novi nagradni val Mesne industrije Gavrilović "U poteza tri vozi se i ti!".

Gastronomija

Uz pohani kruh s paštetom serviramo mini rajčice te umak u koji smo umiješali jogurt, majonezu i sjeckano sviježe bilje (vlasac, majčina dušica).

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.