Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Tirkizna – boja sljedeće sezone

Nabavite si nešto tirkizno i i budite in već početkom 2010. godine.


Ako još niste znali nova hit boja za sljedeću sezonu je tirkizna, prenose strane medije modni časopisi i portali. Stručnjaci su se složili kako će u 2010. godini modnom scenom vladati upravo ta boja. Dakle, ako želite biti in, već sad si kupite nešto tirkizno pa u Novu godinu uđite u trendu.

Da će upravo tirkizni tonovi prevladavati sljedeće godine prva se dosjetila modna kuća Pantone, vodeća u dekoraciji domova.

– Tirkizna boja globalno je primjenjiva. Svi koji je pogledaju imaju samo jednu stvar na pameti, a to je odmor. Tirkizna je nadasve zanimljiva, a posebno je prilagodljiva kada odlazite na odmor negdje pored mora,- izjavila je Jane Schoenborn, direktorica dizajna u Lilly Pulitzeru.

Cijele godine kao na odmoru

Ova boja slavnog Tommyja Hilfigera podsjeća na Karibe ili francuski St. Tropez, što je poslužilo kao inspiracija za njegovu najnoviju kolekciju.

– Žene u mom životu tirkiznu nose kada idu na plažu, a ta se boja sjajno slaže s fino osunčanom kožom,- kaže Hilfiger.

Dizajnerica interijera Charlotte Moss tirkiznoj se okrene svaki put kada ne želi biti konzervativna ili ustaljena, a veliki plus je i u tome što se ova boja slaže s cijelim setom ostalih boja koje se koriste pri uređenju doma, od sive, mornarsko-plave, crne do bijele.

– U posljednje se vrijeme okrećemo stvarima koje su fleksibilne i univerzalne, a to su glavne odlike tirkizne,- rekla je Moss, koja napominje da se tirkizna često veže i za drago kamenje, odnosno ozdravljenje, dok Hilfiger upozorava na to da je ova boja namijenjena isključivo ženama.

Ipak, muškarcima bi bolje bilo da se drže plave, svijetle ili tamne, smatra modni kreator Tommy Hilfiger. Tirkiznu je rezervirao isključivo za žene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Svježi zeleni bob može biti pravi mali gnjavator kada na red dođe njegova priprema, no jednom kada shvatite što napraviti s njima nitko neće...

Trendovi

Nekonvencionalna nijansa za nekonvencionalna vremena u 2023. godinu donosi nalet optimizma i hrabrosti, potičući ekspresivnost i slobodu u svim njezinim oblicima.

Gastronomija

Dolaskom hladnijeg godišnjeg doba i nižih temperatura, naše tijelo ima potrebu za drugačijom hranom. >

Fashion report

Pantone je, kao i svake godine, među prvima iznenadio s dvije hit – Ultimate Gray odnosno sivom i Illuminating, žutom bojom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.