Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Tjestenina s Gavrilović domaćom šunkom i graškom

Recept za 4 osobe, s nama najdražom Gavrilović domaćom šunkom.

Sjetite se djetinjstva i graška. Varivo na stolu. Većina naganja grašak po tanjuru i, obično, u suzama, jedva jede. Klišej? Redakcijsko djetinjstvo je, kako se čini, bilo baš tako.

Međutim, zdravo je, zasitno i savršeno jednostavno pripremiti varivo s graškom. Donosimo vam recept za 4 osobe, s nama najdražom Gavrilović domaćom šunkom.

Izvor: Gavrilović

Izvor: Gavrilović

Sastojci: 

  • 1/2 kg tjestenine
  • 1 žlica domaće svinjske masti (može i ulje)
  • 2 veće konzerve graška
  • 15 dkg Gavrilović domaće šunke
  • 1/2 glavice češnjaka
  • 1/2 vezica peršina
  • sol
  • papar
  • vegeta

 Postupak:

Skuhati tjesteninu. Postupak svatko zna!

Na masnoći popržiti sitno sjeckani češnjak. Bijeli luk se ne smije pržiti dugo, svega par sekundi dok se ne osjeti onaj njegov intenzivni miris i odmah se miče s vatre.

Dodati sjeckanu Gavrilović domaću šunku na češnjak, sitno sjeckani peršin i ocijeđeni grašak. Začinimo, maknemo s vatre i pomiješamo s tjesteninom.

Poslužimo uz sezonsku salatu i uživamo. Također, možete posuti i naribanim sirom. Dobar tek!

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.