Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Tko će na more?

Hrvati su zadržali optimizam – ne odustaju od ljetovanja ni u krizi, pokazuje istraživanje Gfk.

Predsezona je počela slabije nego prošlih godina. To je možda i bilo za očekivati, ali neočekivano slab dolazak na more hrvatskih gostiju podatak je koji Dalmatince i Istrijane sigurno posebno smeta. Gfk je proveo istraživanje Ljetni godišnji odmor planira 48 posto Hrvata i velika većina će ipak na Jadran.

Istraživanje pokazuje da se Hrvati unatoč lošoj ekonomskoj situaciji ne žele odreći ljetovanja. Tako dvije trećine građana nije mijenjalo svoje planove za godišnji odmor zbog krize. Najveći postotak građana koji će ići na more otpada na Hrvate koji će ljetovati na Jadranu. Tako će 87 posto građana ostavit svoje ušteđevine u Lijepoj našoj.

Odmor na jednom mjestu

Većina građana provest će odmor na jednom mjestu, preciznije njih 84 posto. Dvije trećine odabralo je ljetovanje u Dalmaciji, dok se jedna trećina građana odlučila na ljetovanje u Istri i Primorju.

Ipak podaci o ljetovanju se mijenjaju u korelaciji s ekonomskom snagom pojedine regije pa tako preko 50 posto Slavonaca neće ići na more ove godine. Sjeverna Hrvatska ima još lošije postotke – čak 60 posto građana neće ići na ljetovanje.

Najsigurniji u odlazak na more dulje od tri dana su Zagrepčani. 43 posto stanovnika metropole sigurno je da ide na ljetni godišnji odmor, a njih još 20 posto najvjerojatnije će svoje slobodne dane provoditi na plaži.

Kod prijatelja ili rodbine…

Većina Hrvata ipak neće plaćati noćenje na Jadranu. Kod prijatelja, rodbine ili u vlastitom smještaju ljetovat će više od polovice građana.

Na privatni smještaj otpada 32 posto, dok su najlošije prošli kampovi sa 6 posto i hoteli sa 7 posto posjetitelja.(www.profitiraj.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Svaki djelić Gorskog kotara prožet će adventsko radosno ozračje uz pucketanje vatre, škripu snijega, zvukove zvončića, šapat vilenjaka i brojne božićno novogodišnje priče od...

Putovanja

Posjet gradu ili odlazak u prirodu? Dva mora s vrlo različitim obalama, rijeke i jezera, prekrasne doline i svijet moćnih planina – prirodni krajolici...

Putovanja

Zbog nevjerojatno očuvane i netaknute prirode koju skriva jadranska obala, ugostiteljima nije bilo teško odabrati lokacije za svoje hotele.

Putovanja

Ljudi diljem svijeta postaju sve optimističniji kada se radi o putovanjima u 2023.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.