Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Predstavljamo

Tko je Loré?

U iščekivanju važne liste Schwarzkopf Cro A Portera, najavljuje nam jedno potpuno novo ime – Loré.

U iščekivanju važne liste, Schwarzkopf Cro A Portera nam najavljuje jedno potpuno novo ime – Loré. Debitantica ovosezonskog Schwarzkopf Cro A Portera predstavlja se kampanjom za svoju prvu kolekciju. Riječ je o mladoj Loreti Gudelj koja je kreativno znanje stekla u višegodišnjem radu poznate dizajnerske obitelji Gudelj.

Loré je priča o ljepoti hispanske tradicije i načina na koji se ona može održati. Hispanska je Amerika specifična po autogenom stanovništvu koje običaje predaka prenosi s koljena na koljeno. Sastavni su dio tih običaja i različite vrste rukotvorina. Inspiraciju ovogodišnje zimske kolekcije dizajnerica nalazi u Guatemali i tradicionalnim materijalima majanske zajednice. Od prekolumbijskih su vremena majanske žene tkale živopisne materijale na tkalačkim stanovima pa se tako i jedna od vrhovnih majanskih božica Ixchel prikazuje u tkalačkoj pozi. Svako se mjesto u Guatemali odlikuje vlastitim uzorcima, kolorističkom paletom i kompozicijom materijala te se pomoću njih i mjesta razlikuju. Majanske žene često ističu da je tkanje okosnica njihova života i medij kroz koji pričaju različite životne priče.

Lore3_web

Materijale korištene u Loré kolekciji radio je višestruko nagrađivani tkalac na području Srednje Europe – Željko Pušić, stoga je kolekcija svojevrsni hommage njegovom radu kao i tradiciji ručno izrađenih odjevnih predmeta. Za svaki od materijala u Loré kolekciji potrebni su sati preciznog rada, međutim, takvi materijali daju odjevne predmete koji su jedinstveni, neponovljivi i neindustrijski proizvedeni. Odjevne predmete proizveo je studio Grete Gudelj, a uz ranije spomenutog Željka Pušića, na kolekciji su radile i vrsne tkalje Miroslava Margetić te Ivna Matičec čiji rad i predanost dizajnerica iznimno cijeni.

Nakit za Loré kolekciju, u suradnji s dizajnericom, radila je poznata umjetnica Marina Marinski. Kombinirajući na teracotti nijanse boja u skladu s tkanicama, napravila je nakit koji podsjeća na autohtoni nakit domorodačkog stanovništva. Nakit će se, također, prodavati uz kolekciju odjeće. Cilj Loré kolekcije je povratak ljepote manufakturnog rada i vrednovanje ručne tradicije u trenutku njenog sve većeg izumiranja.

Lore2_web

Loreta Gudelj rođena je u dizajnerskoj obitelji koja više od četrdeset godina tradicije proizvodi odjevne predmete, te je od malena bila orijentirana prema dizajnu kao jednom od integralnih dijelova povijesti umjetnosti. Cilj izrade ove kolekcija je povezati znanje stečeno u višegodišnjem radu u struci s obiteljskom tradicijom proizvodnje. Svaka od kolekcija ima različitu inspiraciju i pristup, a ujedno i osobno značenje i priču.

Lore1_web

Ne propustite

Fashion report

Ideja projekta sastoji se u inspiraciji modernom i suvremenom umjetnošću te će svaka od kolekcija biti zaokružena različitom umjetničkom pričom.

Fashion report

Nakon nedavnog uspješnog predstavljanja kolekcije i otvaranja Ljubljana Fashion Week-a, dizajnerica brenda Loré, Loreta Gudelj predstavlja novu kampanju za aktualnu kolekciju Perú / Los...

Fashion report

Materijale korištene u Loré kolekciji, u suradnji s dizajnericom, izradila je nagrađivana tkalja Ivna Matičec, u skladu s ranije odabranim motivima.

Predstavljamo

Najveće i najatraktivnije modno zbivanje na ovim prostorima otvorilo je svoja vrata prikazavši prvih sedam kolekcija eminentnih dizajnerskih imena

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.