Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Tko poznaje bolje ženu od jedne žene?

Može li muškarac shvatiti zašto žena voli imati puno cipela, zašto ima PMS, zašto voli baš zlatno žute pramenove, zašto slavi rođendane…? Ne.

Žena
(lat. mulier = žena)

Tko poznaje bolje ženu od jedne žene? Može li muškarac shvatiti zašto žena voli imati puno cipela, zašto ima PMS, zašto voli baš zlatno žute pramenove, zašto slavi rođendane…? Ne.

Muškarac želi od žene samo jedno i ako to dobije, bit će u potpunosti zadovoljan i otvoren za svaku suradnju. Muškarac želi da žena bude zavodljiva. Zavodljiva žena je za njega lijepa, seksi, pametna i poželjna žena. Muškarac vidi samo da li je žena zavodljiva ili nije zavodljiva. Ne vidi frizuru, niti novu haljinu…
Jer muškarac voli maštati. Njegova mašta njegov je libido.

Ako žena može pobuditi njegovu maštu, ona stvara u muškarcu osjećaj moći, jer on postaje svjestan svog libida. Muškarac je poistovjećen sa svojim libidom.
Libido jednako je život.
Libido jest život.

Kad žena pobudi maštu, žena tako može dobiti pažnju od svakog muškarca. I žene. U pažnji je moć. Da bi žena bila moćna, ona treba sebi posvetiti pažnju. Prije svega treba posvetiti pažnju svom tijelu. Od tijela se počinje. Nemojte čitati previše, nemojte misliti. Previše čitate, previše mislite.
Preporučujem da se bavite svojim tijelom. U zdravom tijelu je zdrav duh. Žena koja posvećuje pažnju svom tijelu drugačije izgleda, drugačije zrači, možemo je prepoznati čak i ako prođe pokraj nas u trenirci. Zrači svježinom, čistoćom i samouvjerenošću.

Samouvjerenost

Ta samouvjerenost je njena zavodljivost. Ta samouvjerenost zaokuplja pažnju drugih. Možeš imati sve, ali ako nemaš samouvjerenosti, ti si duh, ne postojiš, nitko te ne primjećuje.
Kako zavibrirati zavodljivošću, samouvjerenošću i čistoćom istovremeno? Kako biti snažna, a opet nježna i privlačna? Kako biti zavodljiva a sačuvati svoj prostor od toksičnih energija? Kako biti lijepa i zdrava?

Svaka akcija kojom jačamo svoje tijelo, jača naše samopouzdanje, našu snagu, našu auru, naš imunitet.
Mi žene trebamo razmišljati o sebi kao senzibilnim bićima kojima je potrebna njega i zaštita.
Ovo je zapisano u Talmudu, knjizi gdje su vremenom sačuvane sve izreke i
propovijedi Rabina.

Priča kaže:

“Budi jako oprezan da ne rasplačeš ženu jer Bog broji njene suze. Žena je
nastala od muškarčeva rebra, a ne od njegovih stopala da se po njoj gazi.
Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zaštićena i pokraj srca da bude voljena.”

Zaboravili ste na to? Postali ste poduzetnice, menadžerice, radnice, majke, davateljice, njegovateljice? To nije ženina uloga. Može biti posao, ali ne i životna uloga.
Ženina je uloga da bude njegovana i ženstvena.
Ženi je potrebna zaštita i njega.

Kreni od sebe.
Daj sama sebi zaštitu i njegu.
Ne traži od drugih.

Kreni od tijela.
Zaštiti svoju auru od nakupljenih tuđih misli i komentara.
Ne zaboravi na cjelovitu higijenu svoga tijela.
Razmišljaj energetski.
Mi smo prvenstveno duša.

Duša treba energiju. Trebamo čišćenje od starih energija, trebamo protok energije i trebamo novu svježu energiju. Trebamo pozitivnu energiju. Pozitivnu energiju možete dobiti od sunca, pozitivnih ljudi, pozitivnih misli, dobre hrane, vjere, mirisa, prirode, cvijeta…
Najbrži način do pozitivne energije je korištenje eteričnih ulja.
Hrvatsko Ugarska kraljica Elizabeta, koristila je eterična ulja i ostala lijepa do poznih godina.
Tako je nastao jedan od prvih brendova – Aqua Reginae Hungariae – Ružmarinova vodica mađarske kraljice.
Ljepota nije izolirana kategorija. Za ljepotu je potrebno zdravlje. Zdravlje kože, probave, zdravlje usne šupljine, mentalno zdravlje, spolno zdravlje.
Ženino zdravlje u genitalnom sustavu, odraz je čitavog zdravlja, pokazuje često kako se odnosimo prema sebi. Zato mu treba pokloniti pažnju. Trajno i svjesno održavanja zdravlja urogenitalnog sustava dobar je put da bi se spriječile neke uobičajene upale. Najčešće su to infekcije sa Echerihiom coli i vaginalne kandidijaze, koje znaju mučiti neke žene tjednima, mjesecima pa i godinama!

Česte urinarne infekcije s E. coli odraz su holističke neravnoteže u tijelu domaćina.
E. coli inače obitava u probavnom sustavu žene, uzima hranjive tvari iz hrane, a zauzvrat proizvodi vitamin K, koji je važan faktor kod zgrušavanja krvi. Međutim, kada dođe do pada imuniteta, E. Coli se pojavljuje u urinarnom traktu.

Uz E. Coli drugi najčešći uzrok stresa, smanjenog imuniteta i odraz neravnoteže u tijelu je vaginalna infekcija s candidom albicans.

Candida

Teško se riješiti candide, opasna je, tvrdokorna. Sistemska candida uzrokuje seksualnu disfunkciju, suicidalnu depresiju, arthritis, autizam, umor, iritabilnost, PMS, probavne probleme, mišićne bolove, poremećaj pažnje, glavobolje, gubitak pamćenja, vaginitis, kožne probleme,impotenciju, hiperaktivnost, depresiju, hipoglikemiju, menstrualne probleme, urinarne probleme, respiratorne probleme, alergije na hranu i okolinu, probleme s učenjem, smanjenu koncentraciju.
Candida uništava progesteron koji ionako nedostaje mnogim ženama – posebno nakon tridesetpete, mijenja ga u ne tako ugodan prednison i zato je većina žena estrogen dominantna.
Ovaj disbalans uzrokuje da grudi izgube čvrstoću, uzrokuje probleme s kosom, i ono najočitije depresije i migrene.
Osim ovih sistemskih simptoma, vaginalni simptomi candide mogu biti nepodnošljivi – svrbež I neugodan sirasti iscjedak. Vaginalna kandidijaza te česte upale mjehura znak su da idete u krivom smjeru.

Preokrenite smjer

Eterična ulja su prirodni antiseptici ženskog urogenitalnog sustava. Možete koristiti Gynopro mješavinu eteričnih i baznih ulja kao svoju dnevnu higijenu, kao preventivu, kao protuupalno sredstvo, kao energetsku zaštitu. Ova mješavina sadrži eterična ulja smilja, kamilice, ylanga, palmarose, patchoulija, geranija, čajevca otopljenih u baznom ulju suncokreta, marelice i maceratu kantariona.

84% vaginalnih upala nema simptome, no radi trajnu štetu na sluznici, te ako nismo svjesni tog problema izlažemo se negativnim posljedicama kronične upale.  Ova mješavina za razliku od antibiotika ne stvara otpornost na bakterije, a vrlo je nježna I prirodna.

Potencijal uspješnosti eteričnih ulja:
95% infekcije
75% psiha, živci, hormoni
50% kronične upale, alergije

Kao što vidite, kad koristite eterična ulja, u jednoj bočici imate sve – snažni antiinfektiv, protuupalni lijek i sredstvo za čišćenje energije i zaštitu. To vam je kao kortikosteroid s antibiotikom i Vašom najdražom osobom pokraj vas da vas čuva.
1990.g. – Pierre Franchomme i Daniel Pénoël izdali su „L’aromathérapie exactement, the current textbook of medical aromatherapy“. Autori baziraju knjigu na činjenici da su čista i prirodna eterična ulja uvijek superiorna sintetičkim ili polusintetičkim supstancima istog djelovanja. Superiornost eteričnih ulja dolazi od prirodne varijacije sastava eteričnih ulja.

fotka-ulja

Neke žene same miješaju ulja, no za svaku intimnu upotrebu koristite provjerenu mješavinu jer radi se o sluznici koja je osjetljiva i treba preciznu formulu.
S uljima djelujete na autonomni živčani sustav, na hormone i na energetske centre.

Što dalje? Napravite kupku. Oslobodite vrijeme i prostor.
Nek se čuje neka napolitanska glazba, sentiš, mandolina, neki snažni mačo muški glas koji obećava sreću…u pozadini, iza vrata kupaonice…a u kupaoni nek se pari, neka se osjete mirisi ulja, 7-8 kapi geranija da stabilizira hormone, 2-3 kapi ylanga ili ruže da potakne užitak, voda kao medij protoka energije, Tvoje vrijeme za Tebe.
Ako želite iscijeliti neku emotivnu bol, ako zadržavate neku staru emociju, zaronite u tu vodu s uljima.
Dalje se uvjerite sami.
Lijeni izlazak iz kade, promatranje sebe u ogledalu, koja lijepa riječ za Vašu lijepu dušu, zahvalnost i sadašnji trenutak!
Namaži svoja stopala eteričnim uljem bora ili čempresa, namaži svoje laktove ružom, namaži svoj vrat Sonora uljem za štitnjaču, namaži svoj intimni dio sa Gynopro mješavinom.

Sad si zaštićena.
Sad si čista.
Sad možeš biti svoja.
Dodaj povjerenje.
Žena treba pristupati ljudima i životu s povjerenjem.
Povjerenje i pažnja prema svom tijelu, sebi i životu daje smisao i ljubav.
Žena je stvorena da daje i prima ljubav.

Zaručnik u Pjesmi nad pjesmama govori: “Mladice su tvoje vrt mogranja pun biranih plodova: nard i šafran, mirisna trska i cimet, sa svim stabljikama tamjanovim, smirna i aloj s najboljim mirisima.
Mirisna žena.
Samouvjerena žena.

A vi?
Zaboravili ste biti žena?
Kako znam?
Samo radite, više ne uživate…ne znate više što želite…ne koristite mirise…

Kako se povratiti sebi, postati ponovno žena, koji su prvi koraci…naučite na radionici „Ženski um, žensko srce“ u Splitu 5.i 6. Svibnja ili u Zagrebu 19. svibnja (nastavak – 2.dio).

Autor: Meri Bura

Ne propustite

Beauty report

FOREO, švedski skin-tech div, nudi vrhunska rješenja za zdrav i blistav izgled kože - inovativni proizvodi će osiguravati optimalnu njegu, prilagođenu svim vremenskim uvjetima...

Duh i tijelo

Gušenje pravih osjećaja čovjek na kraju uvijek plaća zdravljem. 

Savjeti stručnjaka

Jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina širom svijeta doživjet će prijelom kosti zbog osteoporoze.

Savjeti stručnjaka

Jeste li nekad mogli pretpostaviti da aspirin možete koristiti i u druge svrhe, a ne samo za smanjivanje boli?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.