Tko su najbolji modni dizajneri?

Modni dizajneri sinoć su pokazali svoje najglamuroznije lice i to na dodjeli još jedne nagrade Vijeća američkih modnih dizajnera (CFDA) u New Yorku. Crvenim tepihom u Lincoln Centru ponosno su se prošetale brojne zvijezde, modni kreativci te njihove muze ne bi li pod svjetlima reflektora pokazali svoja najnovija postignuća.

Vijeće, kojeg je osnovala centralna figura američke PR industrije Eleanor Lambert davne 1963., već godinama djeluje kao neprofitna organizacija, okupljajući više od 400 dizajnera muške i ženske odjeće, modnih dodataka i nakita. Članstvo u organizaciji predstavlja iznimnu čast i stvar je prestiža, a jedini način da postanete dio modne elite je izniman talent i pozivnica.

Pod generalnim pokroviteljstvom Swarovskog, nagrada je dodijeljena dizajnerima koji rade pod imenom Proenza Schouler u kategoriji ženske mode, Thomu Brownu za mušku modu, dok je Phillip Lima odnio nagradu za modne dodatke godine. Poznata američka dizajnerica Vera Wang dobila je priznanje za životno postignuće.

Među okupljenima posebno se istaknula Nicole Richie u zlatnoj haljini Marc Jacobsa nominiranog u kategoriji najboljeg ženskog dizajnera.

Na crvenom tepihu zablistala je i brazilska manekenka Alessandra Ambrosio u predivnoj bijeloj haljini odajući dojam grčke boginje.

Dok su glumice Kerry Washington, osvanuvši u žutoj i Sofia Vergara u tirkiznoj haljini, branile boje proljeća.

Njima se pridružila kanadska manekenka Jessica Stam u kratkoj blijedo žutoj kreaciji Jasona Wua koja je svoju kombinaciju obogatila šarenim glomaznim nakitom.

Uz dobitnike, svojih pet minuta slave dobili su i Hilary Clinton te priznati dizajner Ralph Lauren koji su dodijeli neke od 'sporednih' nagrada.