Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

Tomislav Perko: Putovanje je završilo, a sad u priču uskačete vi!

Kad se male ruke slože

Pozdrav svima!

Ja sam Tomislav Perko – putnik, putopisac, i nesuđeni osvajač najboljeg posla na svijetu.

Nakon gotovo pet godina putovanja po pet različitih kontinenata, legao sam na ležaljku u jednom ribarskom selu na obali Ekvadora, i bacio se na pisanje knjige.

Bio sam odlučan u namjeri da sve što znam o putovanjima stavim na jednu hrpu, i time odgovorim na pitanja koja mi mnogi već godinama postavljaju:

1. Kako je moguće putovati gotovo besplatno?

2. Koliko je moj način putovanja siguran?

3. Koji su mi najgori, a koji najljepši trenuci na cesti?

4. Na koji se način može zaraditi putujućI?

5. Kako pronaći sponzore?

6. Kakve su reakcije roditelja i okoline?

7. Zašto uopće putujem?

Pošto je na sva ta pitanja nemoguće odgovoriti jednostavno, kratko i sažeto, krenuo sam odgovarati na jedini mogući način – prepričavanjem svoje životne priče. Na puno opširniji, iscrpniji i intimniji način od onog kojim sam godinama dijelio svoje priče s ekipom preko fejsbuka, ovog bloga i jubitoa.

Pisao sam o studentskim danima, o vremenu kad sam imao cijenjeni i odlično plaćeni posao brokera, o naizgled bezizlaznim financijskim problemima, o preokretanju života naopačke, o prvim upućivanjima na cestu s ruksakom na leđima, te o pronalaženju puta kojeg ću slijediti idućih godina – putujući.

Pisao sam o autostopu po nebrojenim državama, spavanju u domovima neznanaca, kampiranju pored ceste, hranjenju po supermarketima i ispijanjima pivi na klupicama, volontiranju, brojnim anegdotama koje su me zadesile na putu, prirodnim ljepotama koje su me ostavljale bez daha, i o predivnim ljudima koje sam susretao usput.

Pisao sam o ljubavi.

Iako je prvotni plan bio da knjiga prvenstveno govori o mom posljednjem, najvećem i najdužem putovanju – 1000 DANA LJETA, došavši do sto-i-neke stranice shvatio sam da s tom tematikom još nisam ni započeo, da se toliko toga ima za ispričati o svemu što je njemu prethodilo.

perko tekstA kako ljetu prethodi proljeće, i kako je to razdoblje također trajalo (otprilike) tisuću dana, knjiga je dobila svoj očiti naziv: 1000 DANA PROLJEĆA.

I ta je knjiga, sada, nakon četiri mjeseca prisjećanja, pisanja, brisanja, uređivanja – konačno gotova.

Zašto vam pišem sve ovo, i zašto vi to čitate?

Odgovor je vrlo jednostavan – trebam vašu pomoć.

Knjiga je napisana, ali da bi ugledala svjetlo dana – treba je i urediti, prelomiti, prevesti na engleski, tiskati. Kako sam odlučio da ću je izdavati u vlastitoj nakladi, za sve to mi je potreban novac. Kojeg, pošto sam godinama putovao svijetom, živio život punim plućima te skupljao iskustva i zapisivao ih u malu crnu tekicu – nemam.

Tu vi uskačete u čitavu priču!

[box style=”0″]

Osim same knjige (po povoljnijoj cijeni nego kad ova kampanja završi), ovdje možete dobiti i:

  • najdražu majicu koja je sa mnom proputovala svijet,
  • fotografije s mojih putovanja uokvirene u Okvirstagram™ okvire (21×27 cm),
  • pivu u mom društvu, u Pivnici Medvedgrad,

…i još mnogo toga!

[/box]

Kako možete sudjelovati?

Proces je vrlo jednostavan: idite na stranicu 1000 Days of Spring, s desne strane, pored ovog teksta, pronađite nešto što vas zanima, te ćete s par klikova, uz sigurnu transakciju putem kreditne/debitne kartice, za svoj novac dobiti nešto od ponuđenog.

I uz to, pomoći ćete mi u financiranju čitavog projekta, koji ovisi o prikupljenim sredstvima – što se više novaca prikupi, to će knjiga biti ljepša i kvalitetnija. Tvrdi uvez, fotografije uz tekst, tisak na recikliranom papiru – samo su neki od detalja na koje vi možete utjecati.

izracunDok čitate ovo, ja trčim po tiskarama, pijem pivu s urednicom, sređujem prijevod knjige na engleski jezik, i dogovaram turneju. Turneju na koju ću se, kada sve ovo bude gotovo, sredinom svibnja, uputiti po Lijepoj Našoj i okolnim zemljama – autostopom. U mnogim ću gradovima održavati predavanja o mojim putovanjima, te u isto vrijeme – promovirati i prodavati knjigu.

Tko zna, možda se i vidimo u vašem gradu. I ako ste si upravo vi uzeli knjigu sada, i pomogli mi u čitavom procesu izdavanja, dobit ćete ekstra dugi zagrljaj kad vas vidim.

Ako imate kakvih pitanja slobodno me kontaktirajte na [email protected]

A želite li me podržati i sudjelovati u realizaciji ovog projekta to možete učiniti OVDJE: 1000 Days of Spring

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Redakcija She.hr dobila je na tjedan dana korištenja novu Toyotu C-HR, hibrid već dokazano snalažljiv na gradskim prometnicama.

Moj dom

Bilo da tražite opuštajuće utočište na Madeiri okruženo rascvjetanim cvijećem ili produljeni gradski odmor u Dubrovniku, produženi boravak omogućuje putnicima da otkriju svijet vlastitim...

Putovanja

Goran Jović, poznati putopisac i svjetski nagrađivani fotograf, iskreno može reći da obožava svoj posao.

Putovanja

Ima li boljeg načina za istraživanje bezvremenskih odredišta i stvaranje nezaboravnih uspomena od panoramskog pogleda od 360 stupnjeva iz zraka - leteći balonom na...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.