Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

Tomislav Perko: Putovanje je završilo, a sad u priču uskačete vi!

Kad se male ruke slože

Pozdrav svima!

Ja sam Tomislav Perko – putnik, putopisac, i nesuđeni osvajač najboljeg posla na svijetu.

Nakon gotovo pet godina putovanja po pet različitih kontinenata, legao sam na ležaljku u jednom ribarskom selu na obali Ekvadora, i bacio se na pisanje knjige.

Bio sam odlučan u namjeri da sve što znam o putovanjima stavim na jednu hrpu, i time odgovorim na pitanja koja mi mnogi već godinama postavljaju:

1. Kako je moguće putovati gotovo besplatno?

2. Koliko je moj način putovanja siguran?

3. Koji su mi najgori, a koji najljepši trenuci na cesti?

4. Na koji se način može zaraditi putujućI?

5. Kako pronaći sponzore?

6. Kakve su reakcije roditelja i okoline?

7. Zašto uopće putujem?

Pošto je na sva ta pitanja nemoguće odgovoriti jednostavno, kratko i sažeto, krenuo sam odgovarati na jedini mogući način – prepričavanjem svoje životne priče. Na puno opširniji, iscrpniji i intimniji način od onog kojim sam godinama dijelio svoje priče s ekipom preko fejsbuka, ovog bloga i jubitoa.

Pisao sam o studentskim danima, o vremenu kad sam imao cijenjeni i odlično plaćeni posao brokera, o naizgled bezizlaznim financijskim problemima, o preokretanju života naopačke, o prvim upućivanjima na cestu s ruksakom na leđima, te o pronalaženju puta kojeg ću slijediti idućih godina – putujući.

Pisao sam o autostopu po nebrojenim državama, spavanju u domovima neznanaca, kampiranju pored ceste, hranjenju po supermarketima i ispijanjima pivi na klupicama, volontiranju, brojnim anegdotama koje su me zadesile na putu, prirodnim ljepotama koje su me ostavljale bez daha, i o predivnim ljudima koje sam susretao usput.

Pisao sam o ljubavi.

Iako je prvotni plan bio da knjiga prvenstveno govori o mom posljednjem, najvećem i najdužem putovanju – 1000 DANA LJETA, došavši do sto-i-neke stranice shvatio sam da s tom tematikom još nisam ni započeo, da se toliko toga ima za ispričati o svemu što je njemu prethodilo.

perko tekstA kako ljetu prethodi proljeće, i kako je to razdoblje također trajalo (otprilike) tisuću dana, knjiga je dobila svoj očiti naziv: 1000 DANA PROLJEĆA.

I ta je knjiga, sada, nakon četiri mjeseca prisjećanja, pisanja, brisanja, uređivanja – konačno gotova.

Zašto vam pišem sve ovo, i zašto vi to čitate?

Odgovor je vrlo jednostavan – trebam vašu pomoć.

Knjiga je napisana, ali da bi ugledala svjetlo dana – treba je i urediti, prelomiti, prevesti na engleski, tiskati. Kako sam odlučio da ću je izdavati u vlastitoj nakladi, za sve to mi je potreban novac. Kojeg, pošto sam godinama putovao svijetom, živio život punim plućima te skupljao iskustva i zapisivao ih u malu crnu tekicu – nemam.

Tu vi uskačete u čitavu priču!

[box style=”0″]

Osim same knjige (po povoljnijoj cijeni nego kad ova kampanja završi), ovdje možete dobiti i:

  • najdražu majicu koja je sa mnom proputovala svijet,
  • fotografije s mojih putovanja uokvirene u Okvirstagram™ okvire (21×27 cm),
  • pivu u mom društvu, u Pivnici Medvedgrad,

…i još mnogo toga!

[/box]

Kako možete sudjelovati?

Proces je vrlo jednostavan: idite na stranicu 1000 Days of Spring, s desne strane, pored ovog teksta, pronađite nešto što vas zanima, te ćete s par klikova, uz sigurnu transakciju putem kreditne/debitne kartice, za svoj novac dobiti nešto od ponuđenog.

I uz to, pomoći ćete mi u financiranju čitavog projekta, koji ovisi o prikupljenim sredstvima – što se više novaca prikupi, to će knjiga biti ljepša i kvalitetnija. Tvrdi uvez, fotografije uz tekst, tisak na recikliranom papiru – samo su neki od detalja na koje vi možete utjecati.

izracunDok čitate ovo, ja trčim po tiskarama, pijem pivu s urednicom, sređujem prijevod knjige na engleski jezik, i dogovaram turneju. Turneju na koju ću se, kada sve ovo bude gotovo, sredinom svibnja, uputiti po Lijepoj Našoj i okolnim zemljama – autostopom. U mnogim ću gradovima održavati predavanja o mojim putovanjima, te u isto vrijeme – promovirati i prodavati knjigu.

Tko zna, možda se i vidimo u vašem gradu. I ako ste si upravo vi uzeli knjigu sada, i pomogli mi u čitavom procesu izdavanja, dobit ćete ekstra dugi zagrljaj kad vas vidim.

Ako imate kakvih pitanja slobodno me kontaktirajte na [email protected]

A želite li me podržati i sudjelovati u realizaciji ovog projekta to možete učiniti OVDJE: 1000 Days of Spring

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Ako uskoro planirate putovanje i rezervirali ste niskobudžetni let, na pravom ste mjestu.

Putovanja

Ako vam nedostaje ideja za short city break, imamo prijedlog. Celje, za mnoge još uvijek neotkriveni slovenski biser, nalazi se na sat i pol...

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Trendovi

Ako ste i vi zaljubljenik u ove Disney likove, onda ste na pravom mjestu!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.