Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Torbe i nakit otkrivaju stil

Modni detalji daju posljednji pečat stilskom izričaju, kaže dizajnerica Iva Tuđa.

Ozbiljnije se počela baviti modom prije pet godina, kada je kreirala svoje prve torbe, najprije za sebe, a onda je to preraslo i u pravi posao. Prije toga je diplomirala novinarstvo na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti.

Ova mlada dizajnerica i novinarka, bavi se i stylingom. Izlagala je na revijama, a surađuje kao stilistica u raznim domaćim časopisima. Usredotočila se na dizajniranje torbi i nakita, pri čemu daje naglasak na torbe.

Torbe – praktične i funkcionalne

Ivina prva torba je bila „mala smeđa i smiješna torba, od nojeve kože“. Naglasila je, kako pri izradi torbica vodi računa o njihovoj uporabnoj vrijednosti.

– Prije svega treba biti funkcionalna i praktična, a ako uz to zadovolji i stilizirani estetski kriterij – imamo dobitnu kombinaciju, kaže Tuđa.


Dodala je, da njene torbe nose i neke osobe iz javnog života poput pjevačice Ire iz Colonije, televizijske voditeljice Jelene Buljan i manekenke Fani Stipković. Velika joj je želja osmišljavanje potpunog stylinga za pop-ikonu Madonnu.

Suradnja s domaćim dizajnerima

– Surađivala sam s Ivicom Klarićem, u sklopu cro-a-porter, a kasnije se suradnja nastavila i u okviru njegovih samostalnih revija. Surađivali smo 3-4 godine kontinuirano i mogu reći da mi je to bilo jedno vrlo korisno i ugodno iskustvo.

U međuvremenu je počela pripremati novu kolekciju za proljeće-ljeto 2009, čije predstavljanje s nestrpljenjem očekuje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Trendovi

Uz ovih pet fashion komada, uvijek ćete imati bazu za stvaranje različitih outfita za razne prigode.

Trendovi

Poznati domaći brend DeLight, uvijek je prva stanica kada su u pitanju odijela.

Fashion report

Ivan Alduk, poznati hrvatski dizajner neumorno već preko 15 godina gradi prepoznatljivu estetiku svog dizajnerskog rukopisa koji u svakoj novoj sezoni donosi razvoj, promjenu...

Fashion report

Zvijezde Lei Lou proljeća, sada je već jasno, bit će divne haljine od najfinije, rastezljive svile, ali i proljetna odijela koja donose jednu sasvim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.