Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Torta od iz blendera s omiljenim nam jagodama

Torta iz blendera zvuči savršeno, zar ne!? I jest..pogotovo za one malo lošije slastičare koji muku muče s pećnicom, vaganjem sastojaka i preciznim koracima u pripremi deserata.

Ovo bi moglo biti nešto između cheesecakea, sladoledne torte i obožavanih slatkih krema. Ni sami nismo sigurni što ovaj desert jest, ali nekoliko stvari je sigurno – nešto jednostavnije i finije već dugo nismo radili. Torta iz blendera zvuči savršeno, zar ne!? I jest..pogotovo za one malo lošije slastičare koji muku muče s pećnicom, vaganjem sastojaka i preciznim koracima u pripremi deserata.

Agar agar se koristi za zgušnjavanje umaka, marmelada, za pripremu namaza, krema i glazura. Jedna žličica ekvivalent je otprilike 5 listova želatine. Agar-agar upija glukozu u želucu, prolazi kroz probavni sustav vrlo brzo i sprječava zadržavanje i skladištenje viška masnoće. Svojstvo upijanja vode također pomaže u eliminaciji suvišne tekućine.

Ono što je odlična vijest i svim kulinarskim maherima, ima izraženo antibakterijalno djelovanje, koje produžuje čuvanje jela pripremljenih s agar agarom!

Torta iz blendera spremna je na izradu. Za 15-30 minuta već ćete moći uživati u prvim kriškama ružičaste slatke čarolije.

Sastojci za bazu:

  • 170g badema
  • Malo papra
  • Malo soli
  • 1-2 žlice kakao praha

Za kremu:

  • 150 grama indijskog oraha
  • 5 žlica javorovog sirupa
  • 500-600 grama jagoda
  • Agar Agar
  • Kokosova krema

Izmiksajte bademe sa kakaom, dodajte soli i papra te malo tople vode da bi smjesa bila što kremastija i stisnutija.

U blenderu pak izmiksajte ostale navedene namirnice (kokosovu kremu dodavajte postepeno da smjesa ne bude pretekuća).

U kalup prvo stavite bazu i dobro ju utisnite pa izlijte smjesu od jagoda iz blendera.
Tortu prije posluživanja dobro ohladite u hladnjaku.

Na vrhu slobodno posložite jagode narezane na ploškice.

Izvor Tvornica zdrave hrane.

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Iako nam se čini savršenim odabirom za Valentinovo koje se slavi još od 14. stoljeća, Red velvet torta se pojavila tek 1930-ih.

Gastronomija

Candy cane je američki naziv za tamošnju popularnu slasticu, a u doslovnom prijevodu znači – lizalica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.