Iznenadite svoje najdraže ovim elegantnim, proljetnim desertom! Čokoladne mini tortice punjene bijelom čokoladom i jagodama zasigurno će se svidjeti svim vašim ukućanima!
Donosimo vam recept Jannette Razum s bloga Slatki svijet.
Sastojci
Čokoladni biskvit
- 3 jaja
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice mlake vode
- 15 g gustina
- 20 g glatkog brašna
- 20 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
Ganache krema od bijele čokolade
- 100 g bijele čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
Ostalo
- 200 g svježih jagoda + nekoliko za dekoraciju
- 150 ml slatkog vrhnja za dekoraciju
PripremaJaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte vodu, a zatim dodajte i sve suhe sastojke. Suhe sastojke prije dodavanja obavezno prosijte. Pjenjačom sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine. Kalup za kup kolačiće pažljivo namastite i pobrašnite kako kasnije ne bi imali problema s vađenjem tortica. Ovaj specijalni kalup dostupan je u web shopu Slatkog svijeta.
U svaku rupu stavite malo više od jedne žlice pripremljene smjese. Otprilike toliko da samo unutarnji (izbočeni) dio kalupa bude 0,5 cm prekriven. Tortice pecite cca 12 minuta na 180°C. Čačkalicom provjerite jesu li pečene. Pečene tortice ostavite nekoliko minuta da se ohlade u kalupu, a zatim ih pažljivo izvadite van i ostavite da se do kraja ohlade na sobnoj temperaturi.
Za pripremu ganache kreme slatko vrhnje zagrijte do vrenja na laganoj vatri, a zatim ubacite nasjeckanu bijelu čokoladu. Miješajte dok se ne otopi. Čokoladnu kremu ravnomjerno rasporedite po torticama i ostavite cca 30 minuta na sobnoj temperaturi da se ohladi. Za to vrijeme nasjeckajte jagode.
Sitno nasjeckane jagode ravnomjerno rasporedite po torticama, a zatim svaku dodatno ukrasite šlagom i polovicom jagode. Tortice spremite u hladnjak da se dobro ohlade prije posluživanja.
Izvor: slatkisvijet.com