Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Tracks: Barbara Matijević i Giuseppe Chico

Eurokaz produkcija u suradnji s MSU-om.

Eurokazov program izvedbenih umjetnosti u MSU-u nastavit će se hrvatskom premijerom interdisciplinarnog projekta Tracks autorskog para Barbare Matijević i Giuseppea Chicoa nastalog kao koprodukcija Eurokaza i MSU-a s udrugom de facto, Art radionicom Lazareti i belgijskim Kaaitheaterom gdje je praizveden u listopadu 2009. u sklopu festivala Spoken World.

Barbara Matijević već je punih deset godina prisutna na hrvatskoj i međunarodnoj plesnoj i kazališnoj sceni. Uz bogato izvođačko iskustvo sa stranim i domaćim koreografima i redateljima, 2003. godine započinje autorske projekte i zajedničke projekte s drugim umjetnicima (kombinirane operacije, Via Negativa).

Godine 2008. osmišljava s Giuseppeom Chicom trilogiju Teorija performansa budućnosti ili Jedini način spasa od masakra jest taj da mu postanemo autori?. Prvi dio – nagrađivana predstava pod nazivom I AM 1984, postigla je velik uspjeh kod kritike i publike, te je prikazana na brojnim prestižnim europskim festivalima (Italija, Francuska, Švicarska, Belgija, Norveška, etc.)

Predstava Tracks – drugi je dio trilogije, a zagrebačka publika imat će je prilike vidjeti netom nakon uspješnog predstavljanja u uglednom Centru Georges Pompidou u Parizu.Tracks se nadovezuje na formalni okvir prvog dijela, izravnim obraćanjem publici u formi predavanja. Verbalnoj rijeci informacija pridružuju se slike putem crteža, te zvučni zapisi (eng. tracks ), razvijajući zajedno kompleksnu mrežu označitelja s referencama na široki "katalog znanja", od povijesti i umjetnosti, do popularne kulture, znanosti, video igara, filmova i glazbe.Nakon I AM 1984, prvog dijela trilogije, u kojem Barbara Matijević razrađuje nacrt mentalnog grananja BM (avatara izvođačice Barbare Matijević), projekt Tracks nastavlja razvijati ideju uprizoravanja povijesti. I dalje slijedimo BM ovoga puta s 1989. godinom kao referentnom točkom.
Projekt je podržao Ured za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Premijera predstave održati će se 18. veljače u 20 sati u MSU-u, a ako ju propustite predstavu stignete pogledati i u ove dane: 19. i 20. veljače u 19 sati, 25. veljače u 20 sati, 26. i 27. veljače u 19 sati. Cijena ulaznice je 30 kn.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

Vodimo vas na međunarodno okupljanje plesača koje će trajati od 9. do 16. listopada.

Horoskop

Tjedan "svejedstva" i jedno prekrasno vjenčanje.

Događanja

Vodimo vas na izložbu!

Događanja

Slavni britanski umjetnici u Zagrebu izlažu najnoviju seriju slika "Jack Freak Pictures"

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.