Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Traperice daju krila

Nastavlja se prikupljanje 8.000 pari traperica za udrugu „Krila“.

U humanitarnoj akciji izrade najvećih traperica na svijetu za Guinnisovu knjigu rekorda, do sada je sakupljeno oko 2.800 pari traperica od potrebnih 8.000. Šivanje i krojenje već je započelo, ali prikupljanje se nastavlja iduće subote, 28. ožujka, na zagrebačkom Cvjetnom trgu, gdje možete donijeti svoj par između 10 i 16 sati. Akciji su se do sada pridružile i mnoge poznate osobe poput Barbare Kolar i Davora Radolfija.

Za svaki prikupljeni par, Cockta će donirati sedam kuna udruzi „Krila“, koja se bavi terapijskim jahanjem osoba s invaliditetom. Korisnici su osobe širokog dobnog raspona, kojima se terapijskim jahanjem poboljšava fizičko i psihičko zdravlja, a ujednom im se pruža prilika okušati se u nečemu novom.

Udruzi je potrebna financijska pomoć za izgradnju infrastrukture za držanje konja u naselju Botinac, gdje su od Zagreba dobili zemljište u zakup. Osjećaj zadovoljstva i kontrole je snažan lijek koji vraća samopuzdanje tim ljudima koje imaju različite stupnjeve invaliditeta.

Nagradno putovanje za učenike

Najmlađi također imaju razloga sudjelovati u akciji. Naime, razred učenika koji sakupi najviše traperica kao nagradu za svoj trud na poklon će dobiti nagradno putovanje. Organizatori akcije će obilaziti škole na području Zagreba, a do prvog dana proljeća na put se mogao spremati srednjoškolski razred, koji je prikupio oko 60 pari traperica.

Oni koji 28. ožujka neće stići do Cvjetnog trga svoju "građansku dužnost" mogu obaviti svake subote između 11 i 14 sati na štandu u Avenue mallu ili u trgovini traperica "Time out", u prizemlju zagrebačkog trgovačkog centra.

Traperice za Veloga Jožu

Iako bi i s prvim predviđenim dimenzijama oborili rekord, organizatorii su otišli još korak dalje ispred potencijalne konkurencije. Povećane su dimenzije, tako da će traperice, kada se završe, biti 50 metara visoke i 34 metra široke.

Ako sve prođe po planu. Hrvatske će ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao zemlja u kojoj su napravljene najveće traperice na svijetu. Svaki sudionik koji donira barem jedan par par ima mogućnost osvojiti nagradu, a svi sudionici akcije na kraju će biti popisani i evidentirani kao zaslužni za obaranje svjetskoga rekorda.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

La Verna, udruga koja svojim aktivnostima pruža podršku palijativnim bolesnicima, prošle je godine javnosti predstavila akciju pod nazivom „ZaČin ljubavi“.

Putovanja

Neodoljiv čabarski kraj najzeleniji je predio Hrvatske u kojem izviru čak tri rijeke: Kupa, Gerovčica i Čabranka. Bogat je prirodnim ljepotama koje mame posjetitelje...

Fashion report

Mnogima je zahtjevno kombinirati odjeću do najsitnijih detalja stoga je najjednostavnije rješenje 'uskočiti' u svoje omiljene traperice.

Trendovi

Osim otkačenih detalja, poput perlica ili izvezenog cvijeća, Springfield u ponudi ima i model s bočnim prugama koje su najveći hit ove sezone.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.