Traže se ružni modeli!

 Londonska modna agencija 'Ugly Models' svakih 18 mjeseci održava castinge za najružnije modele- od bradatih žena, djevojaka s najviše pierceova na svijetu, do muškaraca koji mogu izbuljiti oči. Ovu ludu agenciju osnovala su dva modna fotografa još 1969. godine, a do danas je modelima napravila tisuće 'običnih' ljudi. 'Uvijek tražimo nešto novo- poseban izgled, drugačije mogućnosti i karaktere.', rekao je Russ, agent 'Ugly Modelsa'.

Na službenoj Internet stranici londonske agencije piše: 'Volimo debele žene i muškarce štreberskog izgleda, volimo ekstremno visoke i šokantno male ljude. Nitko nije preapstraktan za naše fotografije. Mi smo 'Ružni'. I mi smo vođe modela s karakterima.' Na svaki casting javi se po više od 150 kandidata koji su potom podijeljeni na četiri kategorije: žene, muškarci, posebni i bijesni.

Obzirom na puno prijava, agencija posjeduje najrazličitije modele od šeste, do stote godine života koji su radili za brojna modna imena kao što su Calvin Klein i Vogue.

Iako se agencija naziva 'Ružna' nijedan od njenih modela nije ružan. 'Oni su modeli s unikatnim izgledom', izjavio je agent i dodao kako agencija ima takvo ime samo da bi privukla i šokirala ljude.