Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Treniranje na domaćem terenu

Umjesto u susjednim državama, nakon osnovne škole tenis se može trenirati u Zagrebu.

– Želimo omogućiti djeci treniranje u Zagrebu kako nakon osnovne škole ne bi odlazili u susjedne države na usavršavanje,- za She. hr rekao je Filip Fantoni, jedan od pokretača Teniskog kluba „I team“.

„I team“ treninge održava na tri lokacije od kojih je jedna Teniski centar "Oranice". Prvi je teniski klub u Hrvatskoj koji djeci na istom mjestu osigurava teniski razvoj od vrtića, odnosno prvih teniskih koraka pa sve do uspješnih seniorskih profesionalaca. Naime, zbog nedostatka infrastrukture i uvjeta za treniranje, talentirana djeca su do sada već sa 14 godina morala odlaziti iz Hrvatske u susjedne države, kako bi nastavili svoj teniski razvoj.

Smanjiti troškove

– Tenis nije jeftin, ali mi idemo u smjeru da djeci istog uzrasta i kvalitete omogućimo zajednička putovanja na turnire zbog čega će troškovi bili osjetno manji. Naprimjer, ovakvom organizacijom, možemo postići da nas sudjelovanje i odlazak na četiri turnira košta koliko je prije stajao samo jedan turnir,- objašnjava Fantoni.

Već sa 12 godina djeca počinju putovati, a oni najbolji sudjeluju i u radu reprezentacije. Za uzrast do 14 godina postoje i „mali“ ATP turniri na koje se mora ići kako bi djeca imala priliku pokazati svoje kvalitete.

A kvalitete ne nedostaje, Popović, Gajšek, Špoljarić i Biškić samo su neka od djece koja se uskoro mogu očekivati s najvećim rezultatima. Na regionalnim i državnim rang listama zauzimaju vodeća mjesta, a 15-godišnja Silvija Njirić, trostruka  prvakinja Hrvatske i treća u Europi, ujedno je najmlađa Hrvatica u povijesti koja je s 14 godina osvojila WTA bodove.

Počeci su najteži

– Uvijek je s djecom najteže na početku, ali kada se javi ljubav, onda je puno lakše. Djeca treniranje na početku trebaju doživljavati kao zabavu, a ne kao stres. Treba ih razumjeti, znati saslušati, biti im prijatelj, ali i autoritet. Prati se i situacija u školi kako se treniranje ne bi negativno odrazilo na ocjene i školski uspjeh,- kaže Filip.

Rad sa djecom vrlo je osjetljiv. Treba znati prepoznati djetetove najveće kvalitete, fizičke i psihološke te ih usmjeriti od najranije dobi kroz planski razvoj za svakog posebno. A koliko djeca uživaju u radu, najbolje govori odgovor djece u jedan glas: "Super je, svaki dan treniramo, a trener nas ponekad mora tjerati s terena".

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Film Imaginarni prijatelji je jedan pravi obiteljski film. Glavna junakinja, trinaestogodišnja djevojčica otkriva da ima jednu posebnu moć i nastoji je iskoristiti kako bi...

Zanimljivosti

Baby Center ponosno predstavlja šareni, ljetni asortiman koji će vašim mališanima omogućiti nezaboravna iskustva i bezbrižne trenutke pod suncem.

Darivanje

Otkrijte što se skrilo u našem poklonu djeci!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.