Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Tri, dva, jedan, Motovun!

Još ima vremena za vaše mjesto u najpopularnijim istarskom kinu.

Mali istarski grad Motovun krenuo je s filmskim maratonom, istinskom uživancijom sedme umjetnosti.

Recesivno izdanje festivala krenulo je sa filmom „Pohlepa“, klasikom iz 1924. godine, redatelja Ericha von Stroheima. Ako ipak niste stigli na otvorenje, nije problem, festival traje do 21. te noć i dan udovoljava različitim filmskim ukusima.

U pet dana koliko traje 11. Motovun film festival možete pogledati ukupno 65 filmova, 12 po danu. Ipak u glavnom dijelu programa je 21 film koji se natječe za nagradu „propeler“.

-Većinom mi je teško izdvojiti poseban film jer za nas koji smo odabirali, svaki je dobar. Ipak preporučujem film koji je pobijedio na festivalu u Cannesu „Bijela vrpca“, redatelja Michaela Hanekea, rekao je direktor festivala Igor Mirković.

Kino i kamp puni!

Osim filma bit će tu i zanimljivi red glazbe. Festival će tako otvoriti jedan od najpopularnijih bendova u Skandinaviji, ekscentrični finski bend 22-Pisterpirkko, bend osnovan 1980. godine s izdanih deset albuma. Moći ćete čuti i finskog glazbenika Isma Alankoa te akademsku pijanisticu Branku Parlić, koja će u Motovunu izvesti kompozicije Erika Satiea i Philipa Glassa uz filmske prizore iz filmova Jeana Cocteaua. U svakom slučaju puno veselja za one koji nalete do Motovuna.

– Za sada vam mogu reći da je kino puno, okupljaju se ljudi te mislimo da će biti isto kao i prošle godine, dodao je Mirković.

Ako ste željni užitka požurite po svoje mjesto pod motovunskim filmskim suncem, a ako ste u Zagrebu svoju filmsku glad nadoknadite od 1. do 6. kolovoza u Movieplex Centru Kaptol koji će moći pogledati kombinaciju od 9 dugometražnih i kratkometražnih naslova i to na 3 projekcije dnevno.

  Program Motovun film festivala  – pdf format.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Osvojite prvi roman iz serijala 'Pali anđeli'

Knjige i glazba

Igor Mirković režira hrvatsku verziju hita Mostovi okruga Madison.

Knjige i glazba

Izbor od 11 filmova s ovogodišnjeg festivala.

Knjige i glazba

U kinu Europa sinoć se moglo uživati u kratkim filmovima Motovun film festivala.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.