Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Trudnice smiju letjeti

Prije leta zrakoplovom trudnica treba provjeriti krvni tlak, dijabetes i posavjetovati se s liječnikom.

Ako imate urednu i zdravu trudnoću, putovanje zrakoplovom ne bi trebalo predstavljati problem, premda bi bilo korisno posavjetovati se s liječnikom, ističe nevladina udruga Roda.

U trudnoći ćete imati potrebu što bolje pripremiti se za put zrakoplovom i nište ne prepustiti slučaju.

Najugodniji dio trudnoće je u vremenu od četvrtog do šestog mjeseca, jer ste tada puni energije i još uvijek lako pokretni.

Prije puta provjerite trudnoću. Posebno treba obratiti pažnju na stanja kao što su visoki krvni tlak, dijabetes ili višeplodna trudnoća. Ako vas muči bilo što od navedenoga, liječnik vam može savjetovati da ne putujete zrakoplovom.

Pravila zrakoplovnih kompanija

Zrakoplovne tvrtke imaju pravila kojih se u trudnoći morate držati. Po pravilima domaće kompanije, ako ste trudni više od 28 tjedana, a najviše do 35, potrebna je liječnička potvrda koja nije starija od sedam dana i kojom se potvrđuje kako se porod neće dogoditi unutar četiri tjedna od početka putovanja.

Trudnice koje očekuju porođaj u roku od sedam dana ili su rodile prije manje od sedam dana, ne mogu putovati zrakoplovom. Većina stranih zrakoplovnih kompanija zabranjuju let nakon 36. tjedna trudnoće.

Nakon što ste organizirali putovanje, važno je da se u zrakoplovu udobno smjestite, po mogućnosti zahtijevajte sjedalo koje je smješteno naprijed, jer ćete sigurno imati više zraka, a nećete imati problema s ulaskom i izlaskom iz zrakoplova.

Važno je piti dovoljno tekućine, jer se u zrakoplovu isušuje sluznica usta i nosa i može pridonijeti dehidraciji. Što se hrane tiče, ako imate jutarnje mučnine, možete nazvati zrakoplovnu kompaniju 24 sata prije leta i zahtijevati poseban obrok.


Tražite kabinu pod tlakom

Izbjegavajte letove na velikim visinama koje ne reguliraju tlak u zrakoplovu. Kada rezervirate let, obavezno tražite onaj koji ima kabinu pod tlakom. Posebno budite pažljivi pri izboru aviona za kraće letove, jer obično nemaju kabinu pod tlakom.

Nemojte se bojati potražiti pomoć oko prtljage ili ulaska i izlaska iz autobusa koji voze do aviona. Posebno budite pažljivi oko prtljage iznad sjedala, jer vam se može dogoditi da istegnete mišić, što vam u trudnoći sigurno ne treba.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Dobar posao

Koliko puta vam se dogodilo da ste govorili nešto važno klijentu, zaposleniku, poslovnim partnerima, kolegama uvjereni da su vas razumjeli, a na kraju se...

Drama Queen

Jednom davno bila sam romantična. Jednom davno možda sam i vjerovala u ono „da kraja života“.

Život u dvoje

Možda ih samo vješto skrivaju, ali budite sigurne - problemi i supermužjacima znaju priuštiti pokoju besanu noć!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.