Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Tunaholic fish bar – u Zagreb stigla riblja street food oaza

Izlasci u grad petkom dobili su sasvim novo značenje otvorenjem prvog Tunaholic fish bara u Petrinjskoj 47.

Izlasci u grad petkom dobili su sasvim novo značenje otvorenjem prvog Tunaholic fish bara u Petrinjskoj 47. Samim time, zagrebačka gastro scena postala je bogatija za jedinstveno mjesto čija se ponuda bazira na pomno odabranim morskim namirnicama pripremljenim na sasvim jedinstven način. Tako će zaljubljenici u morske plodove od sada moći uživati u slasnim zalogajima i rapsodiji bogatih okusa za svako nepce.

Franšiza koja je s ciljem da ponudi nešto sasvim novo, 2020. godine pokrenuta u Poreču od strane obitelji Finderle. Ubrzo nakon toga otvoren je Tunaholic fish bar Rovinj, zatim poslovnica u Ljubljani, Trogir u lipnju ove godine, a sada je na red došao i dugo očekivani fish bar Zagreb. Priča je osmišljena do najsitnijih detalja; od lokacija u starim jezgrama spomenutih gradova, identičnog jelovnika, pripreme hrane i naziva jela, ambalaže, promocije brenda, do dizajnerskog uređenja objekata. Upravo zbog autohtone ideje pretvorene u moderno osmišljenu gastro priču, u kratkom vremenskom razdoblju, postao je prepoznatljiv  i drugačiji te zaštićen u Hrvatskoj i raznim europskim zemljama.

”Ideja Tunaholic priče došla je odavno. Obitelj smo sa preko 30. godina iskustva u ribolovu, poznavanju ribljih namirnica, uživanju u ribljim gastro delicijama. Volimo more, autohtona jela, ribu  kao namirnicu. Šteta je da u ribarskim mjestima nikada nije bilo opcije pojesti burger od tune, najjednostavnije jelo kao girice i sardele, lignje ili salatu od hobotnice, onako ”s nogu””, izjavio je vlasnik Tunaholic brenda, Patrik Finderle.

Pusterla burger

Osmišljen kao jednostavan koncept, vođen je time da se osnovna svježih i odabranih namirnica iz mora uklopi u jednostavan i zdravi  meni,  brze pripreme, modernog izgleda, te da se sve zajedno ponudi gostima u take away ambalaži. Jela od tune, sabljarke, morskog psa, lososa, girica, lignji, sardela i muzgavca osmišljena na drugačiji i originalan način ovaj street food koncept čini vrlo atraktivnim. U Tunaholicu se traže Pusterla, Peškera, Parentino, Decumanus i Rivetta, originalno osmišljena jela, koja su dobila naziv po starim ulicama i dijelovima grada Poreča. Osim dosadašnjih tuna burgera, sardela burgera, burgera od morskog psa i lososa, na bogatom meniju mogu se pronaći i delicije od sabljarke. U opciji fish&chipsa nudi basic fish – sardele, lignje i girice u simpatičnim kornetima „to go“, kao i fantastične Tunaholic krumpiriće. Za one koji preferiraju laganije obroke, ponuda jela sadrži i razne salate poput: salate Zuccato ili 2 Saints, te gluten free jela, Pjat Sv. Eleuterije i Pjat Sv. Eufemija. Novitet za 2023 je svakako Tunistra burger koji će po prvi puta biti predstavljen baš u Tunaholic Fish Bar Zagreb. Eco friendly fish bar je između ostalog, posvetio pažnju i ambalaži, koja je personalizirana, biorazgradiva te izrađena od recikliranih materijala.

U fokus su stavljene i razne kampanje, nastale u želji da se koncept Tunaholica podigne na višu razinu. Točnije, sa željom da se Tunaholic ne brendira samo kao riblji street food, već kao lifestyle brend – hipster i rock, healty, easy living, art lover i eco friendly. Zagrebačka lokacija, Petrinjska 47, postaje novo omiljeno okupljalište gastro entuzijasta i zaljubljenika u morske delicije pripremljene na originalan način. Uskoro će se otvoriti i objekt u Beogradu, što ujedno znači da Tunaholic fish bar nastavlja osvajati globalni gastro svijet. Više informacija dostupno je na: službenoj web stranici, Facebook i Instagram profilu brenda Tunaholic.

Foto hrane: Ana Knežević

Foto interijera: Bojan Zibar

Ne propustite

Gastronomija

Svakodnevnu brzinsku možete napraviti od tunjevine iz staklenke ili konzerve, ako nemate druge pri ruci.

Gastronomija

Tartar od tune kulinarski je klasik koji može poslužiti kao predjelo ili fini zalogaj uz čašu vina.

Gastronomija

Dobra i sočna, te ne presuha tapenada će imati dobar omjer maslina i kapara te biti začinjena maslinovim uljem i sokom od limuna.

Gastronomija

Savjeti za održavanje linije bez izgladnjivanja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.