TV u spavaćoj sobi ubija libido

Pogledate li malo štiva o uređenju stana i postavljanju televizora u kuću, na sve strane vrište upozorenja da ne postavljate televizor u spavaću sobu. Za početak znajte da se sve veći broj oboljelih od raka dojke i kože objašnjava gledanjem televizije u spavaćoj sobi.

Ne biste vjerovali, ali elektromagnetski valovi kroz federe u madracu dospijevaju u vaše tijelo. Osim toga, američko istraživanje na čak 21.000 odraslih osoba pokazalo je kako višesatno gledanje televizije može uzrokovati različite poremećaje, najprije po pitanju sna, a kasnije šećernu bolest te srčani udar. Polovina istraživanih ima naviku gledanja televizije prije spavanja te je to utjecalo na njihovo zdravlje i fizički izgled. Najblaži oblici poremećaja su nemirni snovi i noćne more.

Nakon zdravlja dolazimo i na problem seksa koji također može stvoriti TV u spavaćoj sobi. Naime, TV zaista ubija libido i kreativnost u ljubavnom odnosu. Komunikacija je također svedena na minimum, a želja za seksom prepolovljena. Istraživanje provedeno u Italiji je pokazalo kako parovi koji su izbacili televizor iz spavaće sobe dvostruko češće vode ljubav.

Oni koji su bili uvjereni kako će im televizor poboljšati seksualni život ili ga barem malo začiniti, nadamo se da su se osvijestili negativnosti koju su si u obliku čarobne kutije dovukli kraj kreveta. Najbolji dokaz negativnog utjecaja elektronike je nizozemski slučaj babybooma nakon što im je pao električni napon.

Uredite svoj intimni kutak

Brojni partneri spavaću sobu doživljavaju kao skladište prepuno ormara, no isti prostor je zapravo namijenjen za pojačavanje odnosa partnera. To bi trebao biti najintimniji kutak stana i morate ga napuniti obilježjima ljubavne veze i stvarima koje vas uzbuđuju, bilo to brdo jastuka, svijeće ili neka slika. Iz spavaće sobe je, osim televizora, dobro izbaciti ogledala jer je to predmet odobravanja i neodobravanja onoga što se odražava u njemu i može primjerice negativno utjecati na vas ako partneru manjka samopouzdanja.

U istu grupu nepoželjnih stvari spada i računalo. Ono nije poželjno u blizini kreveta, jer osim što također zrači poput ostalih elektroničkih aparata, podsjeća na posao, pa svaki pogled na računalo ubija seksualne užitke i opuštanje koje bi trebali imati u spavaćoj sobi.

Crvena boja se često poistovjećuje s ljubavi, no pomalo je i agresivna pa ju u spavaću sobu treba dozirati. Najbolje bi ju bilo pomiješati s bijelom bojom namještaja, a tek sitnice, poput posteljine i ukrasa, staviti u crveno. Ostale poželjne boje u spavaćoj sobi su roza, svijetlo plava, svijetlo zelena i iste kombinirane s bijelom.

Ostale savjete za uređenje spavaće sobe prema feng shuiju pogledajte u videu.