Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Tvrdoukoričene kolumne

Priče iz života Danijele Trbović u knjizi "Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica…".

„Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica…“ naslov je prve knjige poznate televizijske voditeljice Danijele Trbović. Naslov odgovara opisu idealne žene iz ljubavnog oglasa, a svaka bi žena nakon čitanja knjige trebala zaokružiti jednu od ponuđenih uloga, koja ih najviše karakterizira.

Nakon što je za „Novi list“ napisala oko 370 kolumni, u izdavačkoj kući „Profil“ su procijenili da se sakupilo dovoljno zanimljivog materijala za „tvrde korice“.

– U kolumnama sam pisala o privatnom životu, rođenju djeteta, poslu i događajima iz javnog života iz pozicije mlade zaposlene žene. Najdraže mi je pisati o privatnom životu i o vožnji autom koja je svaki put novo iskustvo, napetost se osjeća u zraku, kaže Danijela.

Suzdržana prema psovačkoj prozi

Makar je upotreba prostota u svim zanimanjima postala „simpatična“, Danijela se u svojoj knjizi ipak suzdržala.

– Stvar je stila pisanja kada je prostota vulgarna, a kada nije. Naprimjer, Vedrana Rudan nas je s vremenom navikavala da je takav njen stil pa smo se već i navikli. Uostalom, naš jezik ima prekrasne psovke, i ja koji put navalim, ali samo u autu i ako me drugi ne čuju, šali se poznata voditeljica.

Knjiga se u izdanju „Profila“ pojavila koncem prošle godine, a može se kupiti po 99 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

She Book Club

Svoju bolest pretvorio je u putovanje, a više o samoj knjizi, Marko će u užem krugu prijatelja, obitelji i kolega, predstaviti 29.11.2022. godine na...

She Book Club

Ovaj psihološki triler čija se napetost uvlači pod kožu nepredvidivi je i uzbudljivi nastavak ubojitog romana „Obitelji s gornjeg kata“.

She Book Club

Skice iz Venecije očaravajući je roman o kratkim susretima i vječnim ljubavima od autorice Dječaka iz Toskane.

She Book Club

„Čuvarica priča“ prozni je prvijenac britanske spisateljice Sally Page.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.