Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Tvrtku za 10 kuna želi 75% Hrvata

Portal MojPosao istražio je koliko su građani zainteresirani za osnivanje tvrtke za 10 kn.

Svega 10 kuna temeljnog kapitala za poticanje poduzetničke aktivnosti u Hrvatskoj i destimulaciju sive ekonomije mjera je koja se krije iza mogućnosti osnivanja 'jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću'. Portal MojPosao istražio je koliko su građani stvarno zainteresirani za osnivanje 'tvrtke za 10 kuna' u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika.

Rezultati su pokazali da čak 75% ispitanika namjerava sada ili u budućnosti osnovati 'tvrtku za 10 kuna'. Od toga njih 39% to svakako namjerava učiniti jer smatraju da je "neprocjenjivo postati svoj gazda". "Jedva čekam, odlična stvar, konačno" samo su neki od komentara ispitanika.

'Tvrtku za 10 kuna' u budućnosti će možda osnovati 36% ispitanika. Njihova odluka o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću prije svega će, ističu, ovisiti o stabilizaciji gospodarske situacije, ali i prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za osnivanje tvrtke."Otvorila bih obrt, tvrtku ili čak kućnu djelatnost, ali nemam sredstava za ulaganje. Najveća prepreka su davanja (mirovinsko i zdravstveno) dok se posao ne uhoda. Veliki poticaj bio bi poček na davanja u prvoj godini rada ili da se davanja smanje na 50%", smatra jedna ispitanica.

Ipak, među ovih 75% ispitanika njih 1% smatra kako nisu dobro informirani o ovoj temi. Riječ je o ispitanicima koji ne znaju za mogućnost osnivanja 'tvrtke za 10 kuna' i gdje se mogu informirati o uvjetima osnivanja. "Što se sve mora predavati od obrazaca?" ili "Malo je nejasno što nakon prvih godinu dana?", samo su neka od pitanja koja ih muče.Osnivanje 'tvrtke za 10 kuna' ne zanima 25% ispitanika. Neki od njih smatraju kako takva mogućnost predstavlja pogrešan odnos prema poduzetništvu, dok se pojedini ispitanici pitaju čemu osnivati tvrtku u zemlji u kojoj sve tvrtke propadaju: "Nitko nikome ne plaća i svi govore da je kriza".

Postoje i oni ispitanici koji primjećuju kako tih 10 kuna nije samo 10 kuna već osnivanje tvrtke uz sve druge troškove postaje znatno više te upozoravaju kako ova pogodnost ne znači mnogo dok država ne smanji doprinose na plaće.

Više o 'tvrtki za 10 kuna' i rizicima pročitajte na portalu Profitiraj.hr.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Vaše se radno mjesto ukinulo, više niste potrebni. S ovim se scenarijem u Hrvatskoj susreću brojne majke, a među njima je i Branka Kurelić...

Seks i osjećaji

Nevjera u partnerskim odnosima je vječna i neiscrpna tema, a mnogi smatraju kako je sedma godina braka "krizna godina".

Dobar posao

Zabušavanje, inertnost, izbjegavanje odgovornosti... Kada je dosta?

Duh i tijelo

Neuspjesi. Prepreke. Padovi. Krize.​ Svi znamo da su neizbježni. Svi ih pokušavamo izbjeći kao da će nas ubiti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.