Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Izvor: https://www.houszed.com/shabby-chic-living-room-decor-ideas/

Moj dom

U 8 koraka do shabby chic namještaja

Želite li interijer oplemeniti nečime što odiše vašom kreativnošću shabby chic dizajn je najbolji izbor.

Želite li interijer oplemeniti nečime što odiše vašom kreativnošću shabby chic dizajn je najbolji izbor. Ne morate biti stručnjak i restaurator kako bi vaša stara vitrina zasjala novim sjajem, a nisu vam potrebna ni značajna financijska sredstva. Dom vam može izgledati luksuzno i glamurozno za vrlo malo novca, malo vremena i puno ljubavi i kreativnosti. Tehnika se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka, a najbolje od svega je da gotovo ne možete pogriješiti. Namještaj se može oštetiti, boja se ne može krivo nanijeti, a ako niste zadovoljni rezultatom namještaj uvijek možete ponovno prebojati. Također, shabby chic namještaj uklapa se u mnoge različite stilove, od starinskog do modernog ili high-tech interijera. Slijedi nekoliko osnovnih koraka kako starom namještaju shabby chic metodom vratiti život.  

1. Potraga za namještajem

Pronađite komad namještaja od punog drveta kojeg želite obraditi. Nemojte ništa kupovati nego prvo pogledajte što vi, vaši prijatelji ili članovi obitelji “čuvaju” na tavanu ili u podrumu.

2. Brainstorming

Prosurfajte internetom i oboružajte se idejama.

3. Poludite

Ako vam namještaj ne odiše zubom vremena, iskoristite ga kako bi na njemu izbacili svakodnevne frustracije. Opremite se alatom kojeg inače ne puštate u blizinu namještaja poput čekića, lanaca i sl. Istucite drvo da zadobije udubine i neravnine i jednostavno si dajte oduška.

https://missmustardseed.com/eulalies-sky-cabinet/

4. Čišćenje

Finim brusnim papirom izmatirajte namještaj kako bi uklonili sav sjaj. To je potrebno zbog boljeg prianjanja sljedećeg premaza boje te kako bi bili sigurni da ste uklonili sve nečistoće. Nakon matiranja vlažnom krpicom prijeđite komad kako bi uklonili prašinu.

5. Prvi sloj

Premažite komad osnovnom, donjom bojom za koju želite da proviruje. Najčešće je to tamnija nijansa od one koja će na kraju prevladati. Pustite da se boja dobro osuši što može potrajati i do 24 sata. Preporučuje se korištenje akrilnih boja na bazi vode jer se brže suše, lakše ispiru s pribora i dobro slažu s drugim tehnikama.

6. Vosak

Namještaj sada premažite voskom, po mogućnosti pčelinjim, ali poslužit će i pastelne bojice. Posebnu pozornost posvetite rubovima i dijelovima oko ručki i radne plohe.

https://mytexashouse.com/paint-colors/

7. Drugi sloj

Nanesite novi sloj boje druge nijanse i pustite da se osuši. Gornji sloj obično je svjetliji od donjeg. Boju nanosite kistom pri čemu nije važno ostavlja li kist tragove ili ne.

8. Završna faza

Brusnim papirom odstranite dio gornjeg sloja boje. Po želji možete na nekim mjestima lagano skinuti boju ili prelazeći više puta po istom mjestu stvoriti jači shabby efekt.   Izvor Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Stella Artois opravdala je svoju titulu prvog božićnog piva na svijetu, čiji je zaštitni znak zvijezda, a ovih blagdana dizajnerskim paketom s najoriginalnijim „mini poklonima“...

Dizajn

Dječja soba je njihovo malo carstvo, kutak u koji će se zatvoriti kada se igraju ili kada se naljute na vas, kada crtaju ili...

Moj dom

Motion Candles je novi hrvatski brend svijeća koji se tržištu predstavio prošle godine, a svoje kupce ne prestaje oduševljavati inovativnim mirisima.

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Advertisement