Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

U čemu su bolji muškarci, a u čemu žene?

Žene prednjače u ‘multitaskingu’

Rijetki razumiju bitne razlike između žena i muškaraca, a da ne govorimo o nijansama kao što su govor i razmišljanje. Naime, prijenos informacija u mozgu muškaraca i žena odvija se potpuno različitim putovima što objašnjava zašto su muškarci i žene uspješniji u različitim zadaćama.

Tim sa sveučilišta Pennsylvania snimao je mozgove gotovo tisuću muškaraca, žena, dječaka i djevojčica i otkrio zapanjujuće razlike.

mozak tekstMreža kretanja impulsa po mozgu pokazuje da se impulsi kod muškaraca kreću unutar jedne polutke mozga naprijed-natrag, a komunikacije s drugom polutkom su rijetke, dok je kod žena komunikacija dviju polutki intenzivna.

Te razlike mogle bi objasniti zašto su muškarci u često bolji u učenju i obavljanju pojedinačnih zadaća poput vožnje bicikla ili navigacije, dok su žene bolje u istodobnom obavljanju više zadataka.

Žene su postigle bolje rezultate u pažnji, pamćenju riječi i lica te socijalnoj inteligenciji, dok su muškarci bili bolji u analizi prostora i senzomotornoj brzini.

muskarac_prostorIstraživač dr. Ruben Gur kaže kako je nevjerojatno kako su komplementarni mozgovi žena i muškaraca. On vjeruje da će rezultati istraživanja pomoći i boljem razumijevanju korijena neuroloških poremećaja koji su često povezani sa spolom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Nakon napornog rada koje je vaše tijelo uložilo u stvaranje vašeg malog zamotuljka radosti, nadate se zasluženom odmoru, ali vaš postporođajni oporavak tek je...

Dobar posao

Motovunski Manifest sadrži 7 načela za budućnost ženskog liderstva u Hrvatskoj.

Darivanje

Nanošenje dnevnog make up-a trebalo bi biti nešto najlakše i najjednostavnije (i najbrže, pogotovo ujutro za spavalice!).

Beauty report

FOREO, švedski skin-tech div, ima savršeno rješenje omiljeno među čitateljima za postizanje savršenog zategnutog i podignutog izgleda – BEAR 2 Eyes & Lips!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.