Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

U Hrvatskoj se otvara prva akademija za plastičnu kirurgiju

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju.

Pet vrhunskih domaćih stručnjaka iz područja plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije s dugogodišnjim kliničkim iskustvom i preko 30 tisuća uspješnih zahvata u Hrvatskoj stvaraju prvu Akademiju za plastičnu kirurgiju i zajedno postavljaju nove standarde u ovom području.

U vremenu kada je estetska plastična kirurgija jedna od najrasprostranjenijih medicinskih grana suočavamo se sa rastućim brojem nezadovoljnih pacijenata. Razlozi su jednim dijelom u nerealnim očekivanjima pacijenata, ali velikim dijelom i u nedovoljnoj stručnosti onih koji izvode te zahvate.

Osnivači Akademije za plastičnu kirurgiju su doc.prim.dr.sc. Rado Žic, dr.med. doc.prim.dr.sc. Zlatko Vlajčić, dr.med. , izv.prof.dr.sc. Domagoj Eljuga, dr.med., Božo Gorjanc, dr.med. i dr.sc. Bruno Cvjetičanin, dr.med., svaki stručnjak u pojedinom užem području plastične kirurgije. Svi zajedno čine prvi privatni Tim za rješavanje i najkompleksnijh zahvata iz područja plastične, rekonstrukcijske, estetske kirurgije i kirurgije šake u Republici Hrvatskoj.

„Našim pacijentima ćemo nuditi sve vrste standardnih estetskih zahvata na cijelom tijelu. Osim estetike, poseban naglasak stavljamo i na onkološku kirurgiju, poglavito dojke, gdje pružamo najnovije kirurške postupke u onkoplastičnoj i rekonstrukcijskoj kirurgiji dojke. To uključuje operaciju kako dojke zahvaćene karcinomom istovremeno i zahvat na drugoj dojci radi postizanja simetrije“-  ističu članovi Akademije.

Svakako najaktualniji problem europske, a i hrvatske populacije je problem pretilosti i zdravstvene posljedice koje ona donosi. Akademija postaje prvi hrvatski centar barijatrijske kirurgije i podizanja tijela nakon brzog gubitka težine. Ovaj tim stručnjaka će izvoditi i najkompleksnije zahvate rekonstrukcije trbušne stijenke kao posljedica ranijih neuspjelih zahvata, tumora ili traume.

Akademija će pratiti i trendove nekirurškog pomlađivanja

Uz poznate metode poput botoksa, filera, mezoterapije i PRP terapije, pacijentima će biti na raspolaganju inovativne metode očuvanja ljepote, posebno na području glave i vrata.

Kirurgija šake zauzima posebno mjesto u programu uključujući posljedice bolesti, traume, tumora šake i sl. Partner Akademije je nova Specijalna bolnica Primamed, koja svojim vrhunskim operacijskim blokom sa „state of the art“ dvoranama, sobama za buđenje i stacionarnim kirurškim odjelom omogućava članovima Akademije pružanje kirurške usluge prema najvišim svjetskim standardima.

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju. Članovi Akademije prenosit će svoje znanje i vještine drugim liječnicima organiziranjem tečajeva trajne edukacije, unapređujući područje plastične kirurgije kroz edukaciju, istraživanje i suradnju.

Ne propustite

Darivanje

Eau Thermale Avène i u ovoj godini nastavlja s  inovacijama koje oduševljavaju sve skincare entuzijaste.

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Beauty report

Dr. Grandel Ampoule Favorites Box by Marina sadrži 3 ampule Hyaluron at Night, 2 ampule Contour Lift i 2 ampule Retinol.

Darivanje

Kakvu god dužinu ili oblik kose imali, važno je da se trudite održati ju zdravom, a frizeri smatraju da je na tom putu važno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.