Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

U kinima dokumentarac o Arsenu Dediću

Život jednog od naših najvećih glazbenika

Od ovog je tjedna u kinodistribuciji dugometražni dokumentarni film Moj zanat beogradskog redatelja Mladena Matičevića, nastao u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, koji govori o jednom od naših najvećih glazbenih umjetnika – Arsenu Dediću.

arsen1Riječ je o intimističkom portretu snimljenom u crno-bijeloj tehnici koji prati Arsenov život od djetinjstva u Šibeniku pa sve do danas. Premijera filma održana je ovog mjeseca u kinu Tuškanac u sklopu obilježavanja desete obljetnice Filmskih programa, od 1. travnja je u kinu Europa u Zagrebu, nakon toga bit će na programu nezavisnih kina u drugim gradovima, a 9. svibnja imat će i premijeru u Beogradu.

arsen2Redatelj i scenarist filma Mladen Matičević do sada je snimio nekoliko dokumentarnih naslova, od kojih je najpoznatiji Kako postati heroj iz 2007. godine. Uz Hrvatski filmski savez, Moj zanat je koproducirala kuća Starhill iz Beograda. Producentica filma je Vera Robić-Škarica, direktor fotografije Boris Poljak, a montažerka Suzana Bašković.

Više informacija o filmu i rasporedu projekcija potražite na stranicama Hrvatskog filmskog saveza i kina Europa, a foršpan pogledajte na ovoj poveznici.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Očaravajuća serija „Kraljice starog Egipta“ premijerno na programu Viasat History.

Zanimljivosti

Film Drevna mišologija, priča priču o mišici Patti koja ima velike planove i snove koje želi ostvariti.

Zanimljivosti

Film koji je oduševio kino publiku pričom o naizgled običnoj britanskoj kućanici čiji je san posjedovati neodoljivu svečanu haljinu Christiana Diora uskoro stiže na...

Zanimljivosti

Ona je Amerikanka s talijanskim korijenima, a njen život je sve samo ne povezan s mafijaškim podzemljem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.