Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

U Maksimiru održana utrka „Zagreb Trči – Plavi Leptir“ – s ciljem osvješćivanja građana o bolestima štitnjače

Tijekom cijele godine Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira hvalevrijedne javnozdravstvene akcije pa je tako ovog vikenda održana utrka „Zagreb trči – Plavi Leptir“, u suradnji s Atletskim klubom Maksimir.

Hrvatska je u samom vrhu najviše stope porasta karcinoma štitnjače u svijetu, a statistički podaci ukazuju kako je deset oboljelih na 100 tisuća stanovnika, što je definitivno alarm za uzbunu. S ciljem da se javnost osvijesti o ovom zdravstvenom problemu, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače već godinama provodi hvalevrijedne manifestacije kako bi se oboljelima poslala poruka da nisu sami. Također naglasak je na edukaciji i redovnim pregledima, ali i na psihološkom aspektu – kako prihvatiti i nositi se s dijagnozom.

Tijekom cijele godine Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira hvalevrijedne javnozdravstvene akcije pa je tako ovog vikenda održana utrka „Zagreb trči – Plavi Leptir“, u suradnji s Atletskim klubom Maksimir. U Parku Maksimir okupilo se mnogo građana koji su simboličnom naknadom i trčanjem poslali poruku kako je zdravlje na prvom mjestu. Podijeljena su i odličja za prva tri mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji, a svaki od mališana koji je sudjelovao u utrci, dobio je zlatnu medalju.

Utrku je otvorio prof.dr. Drago Prgomet, predsjednik Znanstvenog odbora Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, a svesrdnu pomoć u organizaciji javnozdravstvenih akcija o promicanju svjesnosti o bolestima štitnjače daje i akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču i počasni predsjednik Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Na utrci se okupilo i mnogo liječnika koji su za sve potrebne informacije i edukaciju o bolestima štitnjače, a Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar mjerio je šećer i tlak zainteresiranim građanima. Prije same utrke, kineziologinja je trkače provela kroz vježbe zagrijavanja i istezanja.

Više

Budi fit

Zamislite i hodanjem gubite kilograme! Umjesto kave, prijateljicu pod ruku i đir po gradu!

Duh i tijelo

Pretjerana nesebičnost dovodi do nesposobnosti da kažemo NE.

Zdravstveni karton

Istraživanja pokazuju da će tri od četiri žene imati gljivičnu infekciju u nekom periodu njihovog života, a pola njih dobit će je dva ili...

Moj dom

Ako slučajno imate podrum s niskim temperaturama, jabuke tamo mogu stajati do 10 mjeseci.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.