Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Ubojice u kući

Naše tijelo sadrži čak 400 različitih toksina koje unosimo sredstvima za kućanstvo

Oko 10 posto tumora uzrokovano je industrijskim toksinima koje svakodnevno unosimo u organizam upotrebom kućnih pomagala koja nam olakšavaju život, ali nas i potajice ubijaju. Istraživanje Environmental Protection Agency of USA potvrdilo je prisutnost čak preko 400 različitih toksina u tijelu, od kojih je 48 nađeno u masnom tkivu, 40 u prsima, 73 u plućima i čak 250 u krvi. Nisu li ovi podaci dovoljan razlog za detoksikaciju tijela, ali i doma? Ako ste u misiji čišćenja svog stana ili kuće, ovo su mjesta koja kriju opasnosti za naše zdravlje.

Sušilica i perilica za rublje
Ne morate se riješiti perilice za rublje, već samo razmislite o upotrebi omekšivača za rublje. Istina, ugodno mirišu i čine našu odjeću podatnom i mekom, no iza ove idilične priče krije se nešto puno opasnije – benzilni acetat, benzilni alkohol, kloroform i mnoge druge kemikalije od kojih su neke i kancerogene. Sušilice za rublje dodatno pogoršavaju stvar jer ispušni ventili oslobađaju toksine u okruženje. Kao alternativu predlažemo korištenje sode bikarbone i esencijalnih ulja.Pločice
Sredstva s izbjeljivačem ponekad se čine kao jedini izbor za čišćenje pločica, ali su ujedno i najopasnija. Naime, ona sadrže kemikalije koje nagrizaju kožu i pluća, a neke od njih koriste se i pri proizvodnji kemijskog oružja. Isto tako u slučaju dodira amonijaka i izbjeljivača stvara se smrtonosni plin. I u ovom slučaju – vratite se octu i sodi bikarboni.

Kuhinja
Sredstva za čišćenje kuhinjskih površina sadrže etere, etilen glikol, metilen klorid i naftne destilate, a prskanjem oslobađaju butan. Ponovno, pronađite zdravlje u prirodnoj sodi bikarboni pomiješanoj s toplom vodom.

Tepisi
Odmah nakon cigaretnog dima, tepisi su na vrhu top ljestvice zagađivača doma. Razlog tome krije se u kemikalijama koje se koriste za čišćenje istih. Možda je ovo razlog za mijenjanje klasičnih tepiha onima napravljenim od prirodnih vlakana ili njihovo potpuno izbacivanje iz kuće.

Romantične svijeće
Sada je i službeno – ljubav boli. Svijeće mogu uzrokovati probleme dišnih putova. Naime, one industrijski proizvedene u svojem fitilju sadrže komadiće žica koje su opasni po zdravlje, a u zrak se otpuštaju izgaranjem. Također, većina mirisnih svijeća sadrži plastifikatore i druga otapala koja se ne smiju udisati, a čak i obični pčelinji vosak i svijeće od soje izgaranjem otpuštaju ugljikovodik.Dječja soba
Bojanje i crtanje čini se kao nevina dječja razbibriga, no jeste li znali da su markeri male toksične bombe. Oni sadrže otapala ksilena, alkohol i neurotoksin, a penkale u boji mogu sadržavati i olovo.

Vlažne maramice za bebe
Jedan od sveprisutnih alata pri njezine bebine kože su vlažne maramice. Iako su namijenjene najnježnijoj koži neke od njih sadrže bronopol – antimikrobni spoj otrovan za kožu, imunološki sustav i pluća.

Namještaj
Jeftini namještaj od prešanog drva sadrži formaldehide i izocijanate ljepila – otrovne spojeve koji nas polako ubijaju. Ista priča ponavlja se kod tapeciranog namještaja koji u zrak otpušta toksine. Stoga je najbolji izbor za uređenje doma namještaj od punog drveta, pa čak i kada se radi o rabljenom komadu.

Trijem
Opasni otrovi koji napadaju naše tijelo nisu rezervirani samo za interijer i sredstva za pranje. Oni se nalaze i u drvetu koje koristimo pri uređenju eksterijera. Naime u drvo se često pod velikim pritiskom utiskuju kemikalije koje sprečavaju truljenje i štite od insekata – sve redom toksične.Dvorište
Uredni travnjaci i idilični cvjetnjaci nikad nisu bili upitni, no pesticidi koje koristimo jesu – posebno za djecu i kućne ljubimce koji se valjaju po vašem zelenom tepihu. Prebacite se na organsku prihranu, no ni s čim ne pretjerujte.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Spojem soje, kokosa i mirisnih ulja vodimo vas u Natalio avanturu.

Moj dom

Najbolji darovi i najljepša božićna priča i ove godine dolazi iz Durance obitelji.

Moj dom

Prirodni tepisi vole različite stilove uređenja pa će se tako lako uklopiti u bilo koji interijer.

Moj dom

Motion Candles je novi hrvatski brend svijeća koji se tržištu predstavio prošle godine, a svoje kupce ne prestaje oduševljavati inovativnim mirisima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.