Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Udavače, ali fine udavače…

No, red bi bio je da i ti imaš nekoga. Da te dočeka, zagrli, pita kako si, pomazi.

One su lijepe, njegovane, obrazovane, situirane, odgovorne, predane, brižne i socijalno aktivne. One posjećuju događanja, čitaju knjige, idu u kazalište, na koncerte. One putuju, vole životinje, informirane su i moderne. Veselo se javljaju susjedima, dobro su odgojene, pedantne, brinu se za nećake, odane su frendice, radoznale su i pune nekih zanimljivih vještina i talenata. Organizirane su i vole izlaske, zabavu i provode. Imaju stila. Proputovale su svijeta, znaju što je dobra hrana, dobro vino, dobra glazba.

Cijenjene su i požrtvovne na poslu, pouzdane i odgovorne, mnoge vrlo visoko kotiraju na temelju svog rada i zalaganja. Sportski aktivne, ugodno žive, paze na prehranu, uredne, zbigecane, redovito vježbaju. Duhovne su i otvorene prema životu, prema ljudima. Prakticiraju tehnike osobnog razvoja, odlaze u bogomolje,slave imendane, lojalne su tradiciji. One su savršene! Njihov život je uživanje u izvrsnosti i darovima što im život pruža.

Uf, koja bajka…

Njihov život bio bi neprikosnovena bajka da nema neke zajedljive tetke, samoprozvane glasnogovornice, koja te ispod te hladne trajne, a u ime cijele šire familije, umilnim glasom, opet ranjava tamo gdje te najviše boli. „Sandra, dušo, kad ćemo mi upoznati tvog odabranika? Tvoji mama i tata su u najboljoj formi za unuke… Ma ne treba čekati s tim stvarima.“

Naravno, tebi se u tom trenutku zamrači, u želucu ti se prevrće taj nesretni ručak koji ti uvijek prisjedne kad počnu unakrsnu paljbu i priču o susjedovom sinu, njegovoj ženidbi, djeci i unucima i onome što bi ti, eto tako krasna i divna, ‘ko što i jesi, još trebala. A, sve ufino… Ne daj bože da te prozivaju, a ne, ne! Samo emotivno ucjenjuju… Pa, baka bi bila sretna, pa nećaci bi se imali s kim igrati.

Bljak!

Muka po Mateju

Kao da i tebi samoj nije početak „muka po Mateju“ od toga što svake večeri ulaziš u prazan stan, prazan krevet, što si ti jedina koja puni frižider,donosi kruh, nosi sama vrećice iz dućana doma, sama si kuha čaj kad se prehladi, sama otvara tegle i konzerve i sama dočekuje majstora za perilicu i bojler. Rano si se osamostalila, preuzela odgovornosti i to ti je tako reći – normalno. Ta nisi invalid.

No, red bi bio je da i ti imaš nekoga. Da te dočeka, zagrli, pita kako si, pomazi. I nije ti jasno kako je to moguće da nakon svih tih nastojanja da upoznaš nekoga, uvaženih savjeta, socijalnih angažmana, blind dejtova, pa čak i prijepiski i susreta iniciranih preko internetskih servisa ti i dalje otvaraš te konzerve sama. ‘Ko da imaš grbu na leđima ili ti fali prednji red zuba. A, baš suprotno! Sve si odradila po PS.

Odlikašica si!

 

trepavice

 

Ona kokoš s trećeg kata nakon svih onih tužopojki i skandala, nedugo nakon što se razvela, opet je uletjela u vezu s tipom koji je lud za njom. Obija oko njenog stana, razvaža tu djecu, svira lire, izvodi je i tetoši. A gle je, niš’ posebno… niti škole niti nekog zaposlenja, a ni ljepota joj nije jača stavka. Žena se jednostavno ne zna obući… A opet, muškarci trče za njom?! Pa kako?!

U čemu je kvaka?

Ljudi uglavnom kao krivca prozivaju sudbinu ili okolnosti da bi izbjegli suočavanje s vlastitom odgovornošću i izlazak iz vlastite zone komfora u zonu gdje se jedino događa naš život i rast.

Tako mnoge žene kažu da nam je za samovanje kriva sudbina ili životna prekvalificiranost pa su tako one presnažne i superiorne za muškarce koje susreću. A boljih nema ili ih ne upoznaju. A kriterije nećemo spuštati, jer Superwoman zaslužuje, ako ne Supermana ili Spajdermena, onda nekog primjerenog Mastera da joj parira ili da je ukroti, da bude jači od nje! Kao da je muško ženski odnos i u krajnjoj liniji vaš privatni život meč između Klička i Antony Joshue ili parada na crvenom tepihu Cannskog festivala pa će vas ocjenjivati po toaleti i pisati kakvog komada sa sobom furate.

Pazi ‘vamo! Slušaj sad!

Ako želiš privući muškarca, po svim onim arhetipovima, trebaš biti žena i zračiti žensku energiju.Ti trebaš osvijestiti i dopustiti sebi da budeš žena. Sve te analize-paralize, organiziranosti, perfekcionizam i rokovi i gluposti govore da si zakočena u svojoj muškoj energiji i da trebaš imati balans sa ženom u sebi.

Sav ovaj napor da se nekome vidiš, svi ti pokušaji da upoznaš nekoga, pusti izlasci i kad ti se da i kad ti se na da samo da imaš osjećaj mira i da kažeš da si dala sve od sebe, a ipak se nije dogodilo, smo su krivi potezi.

Vidi, kad se trudiš i upireš u nekom smjeru, podržavaš vibraciju napora koja je na skali niska frekvencija, a želiš ostvariti romantičnu idiličnu ljubav koja je visoka frekvencija. Kako je to moguće?! Pa naravno da se ništa neće dogoditi. To je gradivo na razini Fizika 7, udžbenika za osnovne škole. Zato nerijetko čujemo – zaljubila sam se kad sam se najmanje nadala!!! Jesi čula za tu frazu? To je istina, jer tada popušta napor i ti ulaziš u stanje predanosti gdje ti se i ženstvenost, a onda i muškarac jedino mogu dogoditi.

Dušo, trebaš biti opuštena, manje napeta, manje pod stresom. Mi žene nismo dizajnirane za stres. Mi smo vrela kreativnosti, užitka i razbibrige, radosti. I to muškarac itekako treba.

Opusti se u svom matičnom zanosu, dopusti svojoj izvornoj ženskoj strani da te vodi, uživaj u svojim čulnim iskustvima, okusima, opojnim mirisima, opipu, zvucima… predaj se čulima, uključi senzualnost i spolnost u svoj svijet.

Dopusti da ti se dogodi muškarac kao rezultat tvoje zaljubljenosti u sebe, u svoju ženstvenost, u svoju prirodu u kojoj bezrezervno uživaš punim plućima. Tako polariziraš sebe na ženstvenost i vibracijski prizivaš mužjaka da ti se približi, da ga zainteresiraš za svoj predivan rajski vrt, tvoje duše i tvog tijela.

Ti si žena! Nisi besprijekorni robot, ti si višedimenzionalna, spremna za prisnost jer uživaš u prisnosti sa samom sobom. I nije da je nemoguće.

Zapravo, lako je… Susjeda s 3 kata to jednostavno zna… Možda ćeš je sada gledati nekim drugim očima.

Samo se voli i mazi.

 

Autorica teksta Sanja Tatalović, terapeutkinja, više na equilibri-um.hr

Više

Duh i tijelo

Usamljenost i samoća, iako zvuče slično, dva su različita pojma.

Život u dvoje

Kategorija samaca obuhvaća ljude koji su razvedeni, obudovjeli ili pak nikada nisu ni bili u braku ili analognoj vezi.

Život u dvoje

Uvažavanje stavova i mišljenja, čak i onda kada se razlikuju, jamče uspjeh svake veze.

Seks

Sve je ustajalo. Dižete se rano, doručkujete, idete na posao, vraćate se, gledate televiziju, tuširate se, idete u spavati.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.