Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Ugrožene granice privatnosti?

Počeo je Weekend Media Festival u Rovinju.

Na Weekend Media Festivalu već prvoga dana pokrenute su zanimljive rasprave; jedna je bila na temu „Poznaju li mediji granice privatnosti“. Nasuprot moderatoru Igoru Kanižaju bili su Borislav Jelinić (Nacional), Boris Rašeta (24 sata), Krunoslav Borovec (Ured ravnatelja policije), Vesna Milanović (Svet) i Bojan Požar (Požarnet).

Medijski stručnjaci i novinari konfrontirali su se na nekoliko tema o senzacionalizmu bez odgovornosti.

– Mene katkad šokira kako se novinari ponašaju. Jednom sam bio na mjestu ubojstva djeteta i njegove bake. Novinari su od oca djeteta, prije nego što je stigao kući, tražili izjavu. Pitam vas zašto je to toliko bitno, dobiti izjavu u tom trenutku – rekao je Krunoslav Borovec.

U anketi napravljenoj među državljanima Hrvatske starijima od 18 godina na pitanje bi li objavili članke i slike koje krše nečiju privatnost, njih 98,8 posto odgovorilo je negativno.

– Ako javnost tako misli, objavu te vrste trebalo bi kriminalizirati – dodao je Borovec.

Zakon je granica

Iako se nije odgovorilo na pitanje gdje su granice privatnosti, Jelinić, Rašeta i Požar složili su se da oni idu dokle zakon dopušta. Zamjenica urednika Sveta Vesna Milanović rekla je da u svom tabloidu napada samo osobe koje su javne.

– Ako se na fotografiji uz javnu osobu, vidi i nepoznata, mi je zamaglimo. A što se tiče privatnosti javih osoba, tu nemamo granica. Narod to voli čitati, mi objavljivati, i svima je lijepo – rekla je Milanović.

Pri kraju rasprave pitanje je postavio i vlasnik modne agencije Midiken Hamed Bangoura.

– Mene zanima zašto novinari smiju objavljivati laži, uništavati tuđe živote i proći nekažnjeno – rekao je Bangoura.

Na kraju se još jednom zaključilo da treba mijenjati zakon o medijima kako bi svima bilo jasno što se smije objaviti, a što ne.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Ulaz na ovaj događaj je besplatan, stoga rezervirajte nedjelju za ovaj spektakl.

Gastronomija

Početak jeseni i ove nas godine vodi put Rovinja gdje se do 15. listopada održava već tradicionalno gourmet događanje "Putevima rovinjskih delicija“ koje odaje...

Drama Queen

Sto ljudi, sto ćudi, sto žena dvjesto sisa!

Drama Queen

Obećavam da ništa neću obećati, pa tako niti ispuniti... 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.