Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Ukidanje harača

Druga stopa kriznog poreza ukida se 1. studenog!

Premijerka Jadranka Kosor je na današnjoj novinarskoj konferenciji u Banskim dvorima predstavila je svoj program gospodarskog oporavka, u kojem je predložila ukidanje druge stope harača na plaće iznad 6.000 kuna od 1. studenog 2010., odnosno dva mjeseca prije isteka zakonskog roka

Premijerka je potvrdila da ove godine neće biti regresa i božićnica za djelatnike javne uprave i državnih poduzeća, te da će ta sredstava preusmjeriti najsiromašnijima. Najavila je i smanjivanje zaposlenih u javnim službama za 5%, te novu politiku zapošljavanja, prema kojoj će u javnim službama na svaka dva otišla djelatnika zaposliti jednog novog.

Kao mjera fiskalne politike najavljeno je uvođenje tri stope poreza na plaće, od 12, 25 i 45%, koje bi, po premijerkinim riječima, trebale smanjiti porezna opterećenja građana i povisiti plaće. Premijerka je predvidjela i smanjenje povlaštenih mirovina, a neke kategorije povlaštenih mirovina namjerava ukinuti, te naglasila, da je sasvim izvjestan i rebalans proračuna.

Temeljni cilj programa i načela njegovog ostvarivanja su stabilnost, održivost i socijalna pravednost, osim fiskalne konsolidacije i racionalizacije javne uprave, program predviđa i racionalizaciju upravljanja državnom imovinom, te požuruje reformu pravosuđa. Premijerka je upozorila ministre i djelatnike državne uprave, da će morati potražiti drugi posao, ako ne budu mogli provoditi mjere iz njenog programa, kojeg su danas prihvatile i stranke vladajuće koalicije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

SheRULES

Vidimo blagi porast zapošljavanja žena na višim i odgovornijim funkcija kao i porast internih rotacija koje su stvorile dodatnu priliku za napredovanje.

Seks i osjećaji

7 stvari koje ne biste trebali otkriti o sebi.

Drama Queen

Od kad je to Valentinovo postalo novi doček Nove godine? Tipični porez na budale.

Financije

Najmanja razlika muškaraca i žena je za kvalificirane ispitanike; svega 3% u korist muškaraca, dok su visokoobrazovani muškarci u prosjeku 37% više plaćeni u...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.