Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Ukusni kruščić sa začinskim biljem

Uz juhe i čušpajze, uz namaz, kao sjajan međuobrok. Tome služe odlični hrskavi kruščići od heljdinog brašna koji su izvedivi i s pirovim brašnom ili običnim pšeničnim.

U ovom receptu “začinsko bilje” znači samo jedno – dajte mašti na volju i kruščiće oplemenite origanom, ružmarinom, majčinom dušicom, koprom i ostalim omiljenim mirodijama.

Još jedna prednost ovog začinjenog i hrskavog kruha je ta da se može narezati na kockice i posuti po salatama da se dobije hrskavi “touch”.

Sastojci

  • 1 šalice heljdinog brašna
  • 1 i pol žličica začinskog mixa
  • 1 žličica sjeckanog bosiljka
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Malo himalajske soli
  • Za posipanje:
  • Sjeckani ružmarin
  • Krupna himalajska sol

Postupak

Pećnicu stavite grijati na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašno, začine i češnjak u prahu pa dodajte ulje i 1/4 šalice vode.

Oblikujte tijesto i ako je još uvijek jako mrvičasto i krto, dodajte još malo vode. Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto na što tanje, pošpricajte vodom i pospite krupnom soli i sjeckanim ružmarinom.

Po tijestu nožićem ocrtajte kocke kako bi ih nakon pečenja lakše prerezali i servirali.
Pecite 15-17 minuta dok ne pozlatni pa odvoji kockice ovih kruščića.

Izvor Tvornica zdrave hrane

Written By

Gastronomija

Omiljeni domaći brend di-go predstavio je svoja tri nova proizvoda – di-go gotove mješavine za kruh.

Suncokreti na oblacima

Nikad nisam bila od onih koji se vode krilaticom "kako ti meni, tako ja tebi".

Gastronomija

Priuštite sebi i vašim najmilijima savršene doručke uz svježe pečeni domaći kruh. Obogatite ga omiljenim sastojcima, začinite omiljenim začinima i uživajte u vrhunskim mirisima...

Gastronomija

Focaccia se radi s više kvasca što joj dopušta da više naraste i postane prozračnija, kao kruh.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.