U ovom receptu “začinsko bilje” znači samo jedno – dajte mašti na volju i kruščiće oplemenite origanom, ružmarinom, majčinom dušicom, koprom i ostalim omiljenim mirodijama.
Još jedna prednost ovog začinjenog i hrskavog kruha je ta da se može narezati na kockice i posuti po salatama da se dobije hrskavi “touch”.
Sastojci
- 1 šalice heljdinog brašna
- 1 i pol žličica začinskog mixa
- 1 žličica sjeckanog bosiljka
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žlica maslinovog ulja
- Malo himalajske soli
- Za posipanje:
- Sjeckani ružmarin
- Krupna himalajska sol
Postupak
Pećnicu stavite grijati na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašno, začine i češnjak u prahu pa dodajte ulje i 1/4 šalice vode.
Oblikujte tijesto i ako je još uvijek jako mrvičasto i krto, dodajte još malo vode. Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto na što tanje, pošpricajte vodom i pospite krupnom soli i sjeckanim ružmarinom.
Po tijestu nožićem ocrtajte kocke kako bi ih nakon pečenja lakše prerezali i servirali.
Pecite 15-17 minuta dok ne pozlatni pa odvoji kockice ovih kruščića.
Izvor Tvornica zdrave hrane