Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Ukusni kruščić sa začinskim biljem

Uz juhe i čušpajze, uz namaz, kao sjajan međuobrok. Tome služe odlični hrskavi kruščići od heljdinog brašna koji su izvedivi i s pirovim brašnom ili običnim pšeničnim.

U ovom receptu “začinsko bilje” znači samo jedno – dajte mašti na volju i kruščiće oplemenite origanom, ružmarinom, majčinom dušicom, koprom i ostalim omiljenim mirodijama.

Još jedna prednost ovog začinjenog i hrskavog kruha je ta da se može narezati na kockice i posuti po salatama da se dobije hrskavi “touch”.

Sastojci

  • 1 šalice heljdinog brašna
  • 1 i pol žličica začinskog mixa
  • 1 žličica sjeckanog bosiljka
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Malo himalajske soli
  • Za posipanje:
  • Sjeckani ružmarin
  • Krupna himalajska sol

Postupak

Pećnicu stavite grijati na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašno, začine i češnjak u prahu pa dodajte ulje i 1/4 šalice vode.

Oblikujte tijesto i ako je još uvijek jako mrvičasto i krto, dodajte još malo vode. Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto na što tanje, pošpricajte vodom i pospite krupnom soli i sjeckanim ružmarinom.

Po tijestu nožićem ocrtajte kocke kako bi ih nakon pečenja lakše prerezali i servirali.
Pecite 15-17 minuta dok ne pozlatni pa odvoji kockice ovih kruščića.

Izvor Tvornica zdrave hrane

Više

Suncokreti na oblacima

Nikad nisam bila od onih koji se vode krilaticom "kako ti meni, tako ja tebi".

Gastronomija

Priuštite sebi i vašim najmilijima savršene doručke uz svježe pečeni domaći kruh. Obogatite ga omiljenim sastojcima, začinite omiljenim začinima i uživajte u vrhunskim mirisima...

Gastronomija

Focaccia se radi s više kvasca što joj dopušta da više naraste i postane prozračnija, kao kruh.

Gastronomija

Kruh od pirovog brašna sa sušenim rajčicama s potpisom poznate food blogerice Marine Obradović (Priče jedne kuhače)  i Karla pirovo brašno Žitoproizvoda iz Karlovca...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.