Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Umiljati nezahtjevni glodavci

Ako nemate dovoljno vremena ili odgovarajući prostor, a maštate o kućnom ljubimcu, glodavci su odličan izbor.

Osim toga, troškovi njihovog držanja su vrlo skromni. Popularni kućni ljubimci glodavci su: zamorac, zatim sirijski, ruski i kineski hrčak, štakor, miš i kunić. Zamorac ili gvinejsko prase, kako ga zovu zbog njegovog podrijetla, simpatična je životinjica koja će vas slijediti kamo god išli.

– Pratit će vas po stanu, travnjaku ili dvorištu. To mu je omiljena aktivnost osim, naravno, glodanja. Voli se maziti i zato je idealan kućni ljubimac za djecu. Voli hodati okolo i istraživati pa mi je jednom prilikom, šećući po stolu, upao u šalicu kave. Takav nestašluk za njih je normalan, ali zato i jesu toliko simpatični,- kaže Mirela P., vlasnica ženke Tine.

Bez hrčka u spavaćoj sobi

Sirijski hrčak je noćna životinjica koja puno vremena provodi čisteći svoju kuću. Voli biti sam u kavezu, no kad je izvan njega, voli se maziti. Pogodan je za djecu.

Ruski hrčak, za razliku od sirijskog, voli živjeti u grupi. Ova vrsta hrčka mora obavezno živjeti u staklenom kavezu, jer se lako iskrade iz ostalih kaveza. Ne voli kada ga držimo u rukama pa zato nije pogodan za djecu.

Kineski hrčak je sličan mišu. Kao i sirijski, noću je vrlo aktivan i ima izrazite penjačke sposobnosti. Želite li miran san, pobrinite se da ne spavate u istoj prostoriji. Teško ih je uhvatiti, no kada vam se popnu na ruku vole se maziti. S obzirom da voli biti na velikom prostoru, osigurajte mu komotniji kavez.

– Jednom prilikom mi je hrčak pobjegao iz kaveza. Tražila sam ga po sobi, a onda sam ugledala nešto malo sivo kako leži u ormaru na hrpi toplih vesta, bio je to moj hrčak Karlo,- prisjetila se ljubiteljica glodavaca Mirela.

Slučaj nije neuobičajen, stoga pripazite kada zatvarate vratašca kaveza.

Štakori vole češkanje iza uha

Štakori i miševi su također vrlo druželjubljive i inteligentne životinje s odličnom memorijom. Dobro se snalaze u društvu ljudi, no potrebno im je i društvo svoje vrste. Lako se zbližavaju s ljudima i vole kad ih se mazi i češka iza uha. Mužjaci štakora često se smjeste u ljudsko krilo tražeći nježnost.

Vrlo su uredni, čiste se i po nekoliko puta na dan. Vole se međusobno igrati i izvoditi vratolomije. Međusobno komuniciraju visokofrekventnim zvukovima koje ljudsko uho ne može čuti.

Kunići nisu maze

Kunići su uredni, inteligentni i zaigrani te vole biti u društvu svoje vrste. Za razliku od zečeva, mirni su i lako ih je pripitomiti. Uživaju u istraživanju prostora i igri. Ne vole se maziti, no s vremenom će se naviknuti na vaš dodir.

Kunićima je u stanu potrebno osigurati sigurno i mirno mjesto u kojem će se osjećati zaštićeno. Kavez s plastičnim dnom, smješten u kutu prostorije, najprihvatljivije je rješenje.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Kućni ljubimci

Magbellis je novi, neodoljivi brend na hrvatskom tržištu posvećen dodacima za vaše najbolje prijatelje – pse! Inspiriran vjernim i nestašnim mješancem Jackyjem, Magbellis proizvodi...

Kućni ljubimci

Svako živo biće treba ljubav. Svi vi dobro znate koliko vaši ljubimci vole dodire i pažnju. Isto je i s drugim životinjama. I njima...

Kućni ljubimci

Hrčak kao ljubimac uopće ne treba puno prostora i brige oko održavanja. Aktivni su noću, a danju spavaju. Ukoliko imaš lagan san, nemoj spavati...

Kućni ljubimci

Preslatki, neodoljivi, mali i o njima se lako brinuti. Idealni za ljubitelje životinja koji žive u stanu i osvojit će vas na prvi pogled.

Advertisement