Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Umjesto svađe, šetnja parkom

Podijelite s partnerom svoje probleme, recite mu što vas muči i sigurno ćete naići na razumijevanje.

U partnerovom ponašanju kao u ogledalu vidimo vlastite nedostatke s kojima se ne želimo ili ne možemo suočiti. Zbog toga, prije nego što ga optužimo, suočimo se sa svojim manama.

Slijedeći problem s kojim se mnogo brakova suočava jest osuđivanje. Ponekad zbog tempa života, stresa na poslu ili u vlastitoj obitelji, u svakoj rečenici nastojimo čuti nešto u čemu prepoznajemo partnerove optužbe ili prigovare pa čak i onda kada mu to nije namjera.

Zaustavite se na vrijeme

Svađa može iskrsnuti ni iz čega pa se treba znati zaustaviti, „stati na loptu“ . Radije se zatvorite u svoju sobu, prošećite parkom, uvalite se u kadu ili učinite nešto za sebe, nešto što vas doista opušta. Partner vam neće zamjeriti.

Često se, a posebice nakon rođenja djeteta, javljaju problemi u spolnom životu. Nakon mnogobrojnih obaveza žena nije raspoložena za vođenje ljubavi. Nađete li se u sličnoj situaciji, otvoreno recite partneru: “Dragi danas ništa od …“

Komuniciranjem do razumijevanja

Za dobar brak potrebno je održavati čvrste i zdrave veze i sa drugim ljudima. Svatko od nas vjeruje kako može promijeniti partnera ili ga barem prilagoditi svojim kriterijima. To je velika zabluda, promijeniti možemo samo sebe.

Komunikacija je jedino sredstvo koje bračni drugovi mogu upotrijebiti za stvaranje i održanje međusobne bliskosti, partnerstva i razumijevanja. I vjerujte – bračna sreća i mir se grade. 
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Sve je ustajalo. Dižete se rano, doručkujete, idete na posao, vraćate se, gledate televiziju, tuširate se, idete u spavati.

Seks

Ovo nikako nemojte ignorirati!

Zanimljivosti

Poznati su iskreno odgovarali na brojna pitanja iz publike, od usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, usponima i padovima pa sve do pitanja intime i...

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.