Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Umjetna oplodnja iz prirodnog ciklusa

Iako nisam imala nekih posebnih tegoba sa zdravljem, bila sam svjesna mogućih kompilkacija.

I doista kako nakon udaje nisam ostajala trudna, zanimalo me što je mogući razlog. Napravila sam pretrage i otišla u bolnicu na Sveti Duh gdje mi je ginekologinja prijateljski savjetovala, da najprije operiram cistu i miome. Odnosno, da budući da sam prešla 30 godina odem na umjetnu oplodnju. Pored svega, dodatno me bilo strah jer mi je i majka umrla od raka jajnika.

Otišla sam na laparoskopsku operaciju, ali sam opet nakon pola godine morala ponovo. Budući da sam imala 33 godine, pristala sam na hormonsku terapiju. Primala sam oko dva tjedna hormonalne injekcije i bila sam jako euforična jer sam vjerovala da ću ipak uspjeti na taj način ostati trudna. Nije mi bilo lako gledati i susretati u bolnici žene koje su pokušavale zatrudnjeti čak i deset godina.

Ubacila sam se u svoj film, slušala liječnike koji su pratili moj ciklus. Na dan kad sam imala ovulaciju naručili su me na punkciju jajašca, što dosta boli kako bi pod mikroskopom vidjeli može li se stanica oploditi. Sve vrijeme suprug je bio sa mnom da bi mogao dati spermu. Onda smo čekali jedan dan da se stanice razdijele.

Od euforije do fijaska i natrag  

Sjećam se da su me preplavile emocije kad sam prvi put pod mikroskopom vidjela svoje buduće dijete u vidu pet, šest latica. I uopće mi nije bilo teško cijeli dan preležati zbog prijenosa jajne stanice u tijelo. Nažalost, nisam uspjela ostati trudna od prve, a naizmjenično su se u meni izmjenjivali osjećaji od euforije do totalnog fijaska.

Odlučila sam da ću ustrajati usprkos prvobitnom neuspjehu, pa smo suprug i ja krenuli ponovo u program s time da nisam više smjela uzimati hormonalne injekcije. Kako sam bila „zapela“, četiri puna tjedna se nisam nigdje micala sa kreveta da bi održala trudnoću. Radila sam testove, vadila krv i išla na kontrole u bolnici. Cijelo vrijeme trudnoća je bila posve normalna.

Mogu reći da sam zapravo maksimalno uživala u trudnoći i kad mi je bilo mučno bila sam sretna jer mi je to bio znak da se naša beba razvija. I tako sam umjetnom oplodnjom iz prirodnog ciklusa u 39-tom tjednu carskim rezom rodila zdravo i normalno dijete. Nikad neću zaboraviti taj trenutak kad sam prvi put ugledala svoju kćerkicu.

K tome, neizmjerno sam sretna jer sam ju dojila čak osam mjeseci i što je izrasla u danas veselu petogodišnjakinju, povjerila se 41-godišnja Marina Suručić-Kic.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Miomi maternice su najčešći dobroćudni tumori kod žena koji nastaju klonalnom proliferacijom jedne miometrijske stanice.

Savjeti stručnjaka

Želimo vam predložiti prirodne recepture, sredstva pomoći, zaštite i njege intimnog područja žena.

Istaknuto

U tekstu vam želimo predložiti prirodna sredstva koja vam mogu pomoći u zaštiti i njezi intimnog područja žena.

Drama Queen

Listopad. Bundeve, kestenje, zlatno lišće i prve magle...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.