Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Umjetnički nakit Freywille u Zagrebu

Living art izložba posvećena Gustavu Klimtu na otvorenju luksuznog butika.

Raskošan i u svijetu jedinstven Freywille nakit od finog emajla ukrašenog 18 kt i 24 kt zlatom, ugodna atmosfera uz glazbu dive Nine Badrić te umjetnička djela znamenitog austrijskog slikara Gustava Klimta, obilježili su otvorenje ekskluzivnog butika u Preradovićevoj 2 u Zagrebu.

Svečanom otvorenju butika koji osvaja svojim profinjenim i elegantnim interijerom na 60 m2 i poziva na otkrivanje unikatnih kolekcija nakita i modnih dodataka poput luksuznih satova, ručno vezenih svilenih šalova te izuzetnih večernjih torbica, prisustvovao je vlasnik i direktor ove uspješne bečke kompanije, dr. Friedrich Wille te njegova supruga i kreativna direktorica Simone Grünberger- Wille.Pozdravljajući brojne uglednike iz glazbenog, gospodarskog, političkog, sportskog i kulturnog života Hrvatske te Freywille ambasadoricu u Sloveniji, Natašu Pinoza i ambasadoricu u Srbiji, Kseniju Mijatović, dr. Wille je izjavio kako smatra ulazak na hrvatsko tržište posebno važnim.
"Nakon dugo godina ostvarila se moja osobna želja, a nadam se i želja naših hrvatskih klijenata, a to je otvorenje Freywille butika u samom središtu prelijepog Zagreba, okruženog prekrasnim muzejima i kulturnim znamenitostima. Zagreb i Beč dijeli manje od 400 km, a kulturno i gospodarski blisko su povezani stoljećima. Veselim se što gajimo jednake osjećaje za umjetnost i lijepe stvari u životu, te znamo kako ih njegovati i cijeniti. Hrvati istinski razumiju i žive filozofiju koju želimo prenijeti našim nakitom: radujte se životu i bogatstvu emocija koje ga prate", rekao je.U nastavku večeri za nezaboravnu i ugodnu atmosferu pobrinula se glazbena diva Nina Badrić koju je Freywille angažirao za ambasadoricu u Hrvatskoj. Emotivan i osebujan Ninin nastup utjelovio je unutarnju snagu i stav koji karakterizira sve žene koje vole ovaj umjetnički nakit, ali i pripremio publiku za jedinstvenu living art izložbu posvećenu obilježavanju 150. godišnjice rođenja znamenitog austrijskog slikara Gustava Klimta.Iva Šulentić izvrsno se snašla u ulozi kustosice i predstavila tri seta dizajna iz kolekcije Hommage à Gustav KlimtAdele Bloch-Bauer, Hope i Nixe, sastavljenih od narukvica, ogrlica, prstenja, privjesaka, naušnica i elegantnih satova.

Iako inspirirani velikim Klimtovim remek-djelima, svaki je set nezavisan umjetnički rad Freywille umjetnika, no kao vidljiva stvaralačka poveznica između Klimta i Freywillea, marljivo je i brižljivo proučavanje svakog detalja.U setu inspiriranom portretom Adele Bloch-Bauer prevladavaju zlatne spirale simbolizirajući snagu ženstvenosti i erotike, a upotpunjene su ornamentima toplijih i hladnijih boja koji zrače bezvremenskom elegancijom i energijom.Set Hope, karakterističan po svojim živim bojama kombiniranim sa zlatom i nježnim spiralama, predstavlja optimističan pogled na budućnost, nadu kao duhovnu i ljudsku kariku koja nas okružuje s ljubavlju.Raskošnom, luksuznom ornamentikom zrači set Nixe. Skladno sastavljeni motivi odražavaju isprepletenu pozu dvije figure. Simbolizira realizaciju ženskog misterija i slavljenje njene putenosti.Freywille nakit jedinstven je po autentičnom umjetničkom dizajnu bogatom raskošnim i živopisnim motivima te inspiriran najvećim majstorima slikarstva; Monet, Klimt, Hundertwasser i Mucha. Svaki komad nakita ručno se izrađuje u izvornom ateljeu u središtu Beča, na istoj lokaciji još od 1951.

Ovaj austrijski brand prisutan je s više od 90 butika u 35 zemalja. Freywille donosi onaj savršen osjećaj da živite umjetnost svaki dan, a od sada u tom će osjećaju moći uživati i sve Zagrepčanke.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Povezanost ljudi koji nose FREYWILLE nakit, zanimljivo  je interpretirao Ante Odak kroz seriju fotografija  nadahnutih dalmatinskim tiramolima.

Dizajn

Razgovarali smo s Rodom Whiteom, dugogodišnjim direktorom dizajna tvrtke TP Vision, nositelja globalne licence za Philips TV & Sound proizvode.

Dizajn

Bez pogovora, tehnologija je postala sastavni dio našeg života pa su samim time i tehnološki proizvodi poput televizora dizajnom svake godine sve bolji, zanimljiviji...

Trendovi

Trenutak u kojem ste sada nikada se više neće ponoviti, a na vama je da od njega kreirate uspomenu koja će vas dugo podsjećati...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.