Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Unesite ‘seksi’ vitamine

Seksualni život možemo poboljšati i određenim vitaminima.

Možda ste već čuli do sada da je za seks i libido dobro razno prirodno bilje poput zlatnog korijena (Rhodiola Rosea) – biljke koja prirodno raste u sjevernoj Aziji, zatim ginsenga, kao i peru-mace (Peruvian Ginseng) ili prirodni biljni afrodizijak Horny Goat Weed. No život si možemo uljepšati i s “običnim“ vitaminima.

Vitamin A tako ima najvažniju funkciju u normalnoj reprodukciji. Pomanjkanje istog kod štakora primjerice uzrokuje gubitak snage organizma i slabljenje koje se odražava na muškim testisima i ženskim jajnicima, a može dovesti do spontane sterilizacije. Nedostatak tog vitamina također utječe na produkciju spolnih hormona, kronično pomanjkanje vodi do isušivanja i ljuskanja kože.

Stoga za meku i glatku kožu te reprodukciju jedite ribu, jaja, sir, jogurt, zeleno lisnato povrće i žuto voće.Vitamin B-1 ima za zadaću pomoći kod produkcije energije i metabolizma ugljikohidrata, proteina i masti, i zato pomanjkanje tog vitamina može dovesti do općeg nižeg nivoa energije u organizmu, a posredno ima negativan učinak na libido. Opća slika pomanjkanja tog vitamina vidi se kao umor i razdražljivost, zatvor te ubrzani otkucaji srca. B-1 stoga potražite u lješnacima, grahu, ananasu, pšenici, crvenoj riži i žitaricama.

Vitamin B-3 također je važan za seks. Ukoliko nam manjka, nastaju lišajevi po koži i problemi sa crijevima, pa čak i blaži oblici duševnih smetnji. Količina vitamina B-3 utječe na spolni život na način da potiče cirkulaciju krvi udova (obično se to odvija na putu do orgazma) te stimulira moždane procese. Dozu tog vitamina priskrbite si umjerenim količinama nemasnog pilećeg mesa, ribe, svježe brokule i jogurta.Vitamin C
utječe na kvalitetu seksa tako da odigrava ključnu ulogu u apsorpciji željeza iz hrane, sudjeluje pri formiranju krvnih stanica (eritrocita), neophodan je u metaboličkom procesu te je važan sastavni element nadbubrežnih žlijezda – žlijezda koje proizvode ogromnu količinu spolnog hormona i u najvećoj mjeri uravnotežuju spolni život. Poznato je da vitamin C također jača cjelokupan čovjekov imunološki sustav, brani vas od stresa i čuva elastičnost i vitalnost, a ako gledate sa strane seksa i to sve je potrebno za libido. Stoga na jelovnik odmah ubacite jagode, rajčicu, naranče i ostalo voće na kiselkasnoj bazi.

Od ostalih vitamina još su D i E dobrodošli u organizam zbog seksa, pa krenite slagati sasvim novi jelovnik kako bi ostatak ljeta bili potpuno spremni za akciju.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Pod okriljem L'Oréal Professionnela nastali su Salon Expert saloni, koji s brandom dijele viziju, potrebu za stalnim usavršavanjem i težnju za postizanjem najboljih rezultata te...

Duh i tijelo

Ponekad se prijateljstva pretvore u izvor stresa zbog osobe koja nam zapravo nije pravi prijatelj.

Drama Queen

Čarobni štapići i čudesni influenceri ne postoje.

Beauty report

Dolaskom ljetnih dana, od izrazite je važnosti održati optimalnu hidraciju kože kako bi ona ostala zdrava i njegovana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.