Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Upoznajte 5 zdravstvenih prednosti konzumacije limete

Ova slatka rođakinja limuna, prepoznatljivog je okusa koji podsjeća na Karibe.

Ova slatka rođakinja limuna, prepoznatljivog je okusa koji podsjeća na Karibe. Danas ćemo vam predstavljamo vam pet zdravstvenih prednosti ove iznimno zdrave voćke.

Limeta godi ženskom zdravlju

Ovaj citrusni dragulj sadrži kalcij i folnu kiselinu, dvije hranjive tvari iznimno važne za dame u post-menopauzi, ali i žene fertilne dobi. Jedna svježa limeta sadrži 22 mg kalcija i više od pet mikrograma folne kiseline. Nije loše za jednu malenu voćku.

Korica limete pomaže u borbi protiv starenja kože

Korica ove zelene voćke sadrži sastojak koji koči proizvodnju melanina.

Ovaj pigment koji daje boju koži se može, s godinama i izlaganjem UV zrakama, nagomilati i deponirati kao tamna mjesta na vašoj koži. Kako biste izbjegli hiperpigmentaciju, na kožu nanesite masku s komadićima kore limete.

Limeta ima antikancerogena svojstva

Ljekoviti spojevi u limeti sprječavaju rak debelog crijeva, želuca i krvi. Iako točan mehanizam nije poznat, znanstvenici su primijetili da antioksidansi iz limete uništava stanice karcinoma. Limunada od limete se zadržava duže u krvotoku jer sadrži više slobodnih radikala od zelenog čaja ili tamne čokolade.

Limetin sok može spriječiti nastanak bubrežnih kamenaca

Bez obzira hoćete koristiti svježu ili limetu iz koncentrata, sok pripremljen od ove voćke sadrži više limunske kiseline od naranče ili grejpa.

Limunska kiselina je prirodni sastojak koji sprječava stvaranje bubrežnih kamenaca sastavljenih od kristaliziranog kalcija. Kako bi vaš organizma iskoristio sve pogodnosti limete, iscijedite svježi sok pa ga pomiješajte s vodom.

Limetom snizite kolesterol

Istraživanja su pokazala da flavonoid hesperidin otkriven u limeti može sniziti kolesterol i trigliceride kod osoba koje konzumiraju namirnice bogate kolesterolom.

Izvor: Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Osim ulja i vodice koji se dobivaju iz latica, u proizvodnji kozmetike koriste se i drugi dijelovi ruže, poput njezina ploda – šipka.

Budi fit

Zamislite i hodanjem gubite kilograme! Umjesto kave, prijateljicu pod ruku i đir po gradu!

Darivanje

Vitaminska emulzija C+ je zbog svojih formulatornih specifičnosti pogodna za normalnu do suhu kožu, a posebice zrelu, kao i za one koji preferiraju laganije,...

Duh i tijelo

Pretjerana nesebičnost dovodi do nesposobnosti da kažemo NE.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.