Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Upoznajte ‘prave’ anđele

Izložba o čovjekovom najboljem prijatelju

U Tiflološkom muzeju u Zagrebu 25. travnja 2014. godine, otvara se izložba Centra za rehabilitaciju Silver pod nazivom ‘Psi anđeli’ s početkom u 15 sati.

Izložba fotografija posvećena je čovjekovu najboljem prijatelju – psu, s posebnim naglaskom na pse pomagače, odnosno terapijske i rehabilitacijske pse te pse vodiče Centra za rehabilitaciju Silver. Na izložbi će biti predstavljeni psi koji su školovani u Centru Silver s ciljem osnaživanja sudjelovanja osoba s invaliditetom u svim segmentima svakodnevnog života. Ovom se izložbom želi skrenuti pozornost na položaj osoba s invaliditetom, kao i pasa pomagača koji cijeli svoj život posvećuju pomaganju potrebitih osoba i zapravo predstavljaju, u prenesenom značenju, njihove anđele čuvare.

Na izložbi će biti prikazane fotografije hrvatskog autora s kanadskom adresom, Roberta Orlića, koje su nastale u suradnji s Centrom Silver tijekom njegova boravka u Zagrebu. Kroz volonterski angažman u raznim dijelovima grada Zagreba, snimio je pse pomagače – ‘pse anđele’ u crno bijeloj tehnici te je na ovaj način aludirao na ulogu pasa pomagača u životima djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom. Snimljena je opsežna serija fotografija od kojih će javnosti biti predstavljeno 50 odabranih djela.

psi andjeli 6Na otvaranju izložbe prisustvovati će gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, prof.dr.sc. Tatjana Josipović, kao i brojni ljubitelji životinja s javne i kulturne scene.

psi andjeli 5Ovom izložbom ujedno i započinje ‘CUTE DOG’ kampanja projekta 4P, kojeg provodi Centar za rehabilitaciju Silver te predstavlja još jedan u nizu inovativnih projekata Centra. Projekt 4P – Podrška + Poslodavci + Posloprimci = Posao, ima za cilj pružiti podršku posloprimcima, osobama s invaliditetom, u ostvarivanju njihovog temeljnog prava na rad i poslodavcima u zakonskoj obvezi zapošljavanja osoba s invaliditetom. Projekt (ukupne vrijednosti 254.151,00 EUR) je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda s 233.224,89 EUR i odnosi se prvenstveno na zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom.

psi andjeli 3Izložba će se dogoditi neposredno pred Međunarodni praznik rada 1. svibnja te je ovo jedinstvena prilika da se u javnosti promovira zapošljavanje osoba s invaliditetom koje ulaze u skupinu najteže zapošljivih osoba. Ovim projektom još više postaje vidljiva značajnost uloge pasa pomagača Centra Silver, koji omogućuju neovisan život osoba s invaliditetom u zajednici, stoga se i sam početak kampanje projekta veže uz otvorenje ove izložbe.

psi andjeli 4[box style=”0″]

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi jedinstvena u ovom dijelu Europe, koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad s psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi).

[/box]

psi andjeli

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Istaknuto

Ove jeseni nose se moć i samopouzdanje. Slobodno nas zovite "Frajerice", hvala.

Funbox

Simpatična reklama koja će vas nasmijati

City Life

'Zagreb mora biti lokomotiva našeg razvoja'

Kultura

Ne propustite čaroban svijet modne fotografije

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.