Uspjeh na poslu uz – suknju

Za bolji prvi dojam te više uspjeha na poslu ženama se savjetuje da umjesto klasičnog poslovnog odijela s hlačama, obuku ono sa – suknjom. Iako se smatra da su hlače logičan izbor svake snažne poslovne žene, ako je vjerovati najnovijem istraživanju, bolje će proći u suknji.

Uspjeh zajamčen!

Naime, zahvaljujući suknji poslovna žena ostavlja bolji prvi dojam, zbog čega je vjerojatnije da će na radnom mjestu biti uspješnija. Osim toga, ukoliko nose suknje na posao, žene imaju više samopouzdanja te je veća vjerojatnost da će imati bolju plaću nego žene u hlačama.


Profesorica Karen Pine, suradnica na istraživanju Sveučilišta Hertfordshire smatra da su ovi rezultati u suprotnosti s ranijim istraživanjima, koja su tvrdila da se žena na radnom mjestu treba oblačiti kao muškarac, da bi bila uspješna.

Pažljivo s provokativnom odjećom

"Prvi dojam se formira vrlo brzo i često je jako točan. Ljudi stvaraju prosudbe o osobnim karakteristikama i profesionalnim atributima pojedinaca, nakon što im lice vide na samo jednu sekundu. Žene općenito imaju veći izbor odjeće za posao nego muškarci, no još uvijek moraju održavati balans između profesionalnosti i privlačnosti, a upravo suknja omogućava taj balans bez imalo provokativnosti", tvrdi profesorica Pine, prenosi Daily Mail.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da valja biti oprezan s izborom minica ili velikog dekoltea, obzirom da se provokativna odjeća tumači kao pokazatelj niske razine profesionalnosti.

Javno.hr