Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Uštedite na planiranju zabave

Organizirajte kućni party s manjim budžetom.

Ljeto se već zahuktalo i sezona partija je počela. Volite li pripremati kućne zabave i organizirati druženja, onda ste svjesni da kao domaćin često više potrošite nego što se zabavite. Donosimo vam pet savjeta kako organizirati party s budžetom koji je pod vašom kontrolom.

1. Odredite budžet

Odlučite koliko novaca možete potrošiti na zabavu i pridržavajte se plana. Zabava kod kuće jeftinija je od partija u unajmljenom restoranu ili klubu.

2. Napišite popis gostiju

Imate li smanjen budžet, nemojte zvati više od 15 gostiju. Također, izbjegnite pozvati ljude koji su jako zahtjevni i vole glumiti šefove. Takve osobe mogle bi vam upropastiti ono što ste planirali za svoju zabavu. Pozivnice nemojte slati poštom nego ih pošaljite e-mailom ili preko društvenih mreža.3. Kreirajte jelovnik

Odredite koliko ljudi će biti na zabavi i koliko dugo će zabava trajati. Nabavite recepte za nekoliko jela i kupite potrebne namirnice. Provjerite koje namirnice već imate kod kuće, a u trgovini nemojte pretjerivati, posebno sa začinima i namirnicama koje se koriste u malim količinama.Naručena jela iz trgovine ili restorana stajat će vas više novaca nego pojedinačne namirnice. Uštedite i sami pripremite salate, jela s tjesteninom, rižom ili krumpirom te meso i povrće na roštilju. Možete zamoliti goste da donesu kolače i desert.

4. Pića u velikim pakiranjima

Kupujte pića u velikim pakiranjima, u bocama od litre i poslužite ih na stol tako da si gosti sami mogu točiti u čaše onoliko koliko žele popiti. Nemojte kupovati mala pakiranja sokova i vode jer mnogi često otvore jednu bočicu, ne popiju do kraja i ostave je na stolu. Iako su ukusi različiti što se tiče alkohola, ne morate kupiti apsolutno sve vrste alkoholnih pića.Naravno, ako želite pripremati koktele, morate nabavite sve namirnice. Ne piju li svi koktele, može vam se dogoditi da vam ostane puno pića i voća, stoga ostavite što možete za drugi put. Poslužite raznolika pića, ali ona koja vaši gosti vole. I ne zaboravite ponuditi bezalkoholne napitke.

5. Pribor za jelo

Jednokratne plastične čaše, tanjuri i pribor za jelo su jeftini, ali ne isplate se kupovati, posebno ako zabave priređujete više puta, a plastika šteti i okolišu. Nabavite plastičan pribor koji se može oprati i ponovno koristiti ili koristite svoj pribor za jelo. Neka vas ne zamara što pribor nije u istom stilu ili boji. Nemate li dovoljno čaša i tanjura, posudite od prijatelja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Moj dom

Obitelj, ljubav, blagdanski stol – upravo to bili su light motivi za nastanak Svicha – svijeća koje mirišu na kolačiće i čine da se...

Moj dom

Motion Candles je novi hrvatski brend svijeća koji se tržištu predstavio prošle godine, a svoje kupce ne prestaje oduševljavati inovativnim mirisima.

Zanimljivosti

Rana jesen donijela je u kina izuzetne naslove, a posebno se izdvaja Kaptol Boutique Cinema zbog zanimljive ponude koja spaja doživljaj u baru s...

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Advertisement