Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

Utvrda Fort George – najromantičnije mjesto na Jadranu

Biser hrvatske turističke ponude

Kada bismo morali izdvojiti neke od najljepših lokacija na Jadranskoj obali na listi bi se zasigurno nalazila i tajanstvena viška tvrđava Fort George. Samo jedan pogled na ovaj povijesti objekt koji danas predstavlja vrhunac turističke ponude oduzima dah.

slightlydistantfort

Fort George, odnosno tvrđava George III., najveća je utvrda smještena na zapadnom ulazu u višku luku. Izgradila ju je britanska Kraljevska ratna mornarica 1813. godine kao dio svoje kampanje na Jadranu. Nakon što je gotovo dva stoljeća služila u vojne svrhe, tvrđava je napuštena, a sveobuhvatan restauracijski pothvat započela je tvrtka ‘European Travel Ventures’.

lights_over_dancefloor3

Restauracija je završena u vrijeme proslave 200. godišnjice, održane u srpnju prošle godine. Nakon toga Fort George se nalazi na uzlaznoj putanji i danas se može pohvaliti iznimnom popularnošću među domaćim i stranim gostima. Osim što je tvrđava postala nezaobilazna točka obilaska svakome tko se pronađe u toj regiji, mnogi je biraju i kao lokaciju na kojoj će izreći svoje sudbonosno ‘da’.

Pogled s krovne terase na višku luku i susjedne otoke, prekrasni vrt i ambijent uređen do zadnjeg detalja recept su za romantičan provod pa niti ne čudi broj vjenčanja koji se ovdje održava.

sunset_view

Osim intimnih zabava Fort George  tijekom ljetnih mjeseci postaje domaćin etabliranih inozemnih DJ – eva, brojnih koncerata i dodatnih zabavnih sadržaja koji privlače domaće stanovništvo i ostale turiste da još jednom posjete povijesni objekt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Uplatili ste putovanje, odbrojili s nestrpljenjem dane do polaska i konačno sjeli u bus. Oko vrata ste stavili jastučić za spavanje i namjestili se...

Dobar posao

Željka Barišić Pulig ravnateljica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prva je žena u povijesti zagrebačkog HNK na ovoj čelnoj poziciji.

Drama Queen

Počinju predizborna obećanja koja, od stoljeća sedmog, idu pogoditi u srce svakog pravog Hrvata.

Duh i tijelo

U ovom konzumerističkom društvu odmor se i dalje nameće kao nešto što se mora pokazati da si bio, imao i sproveo. A da li...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.