Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Uvijek ostaješ sam sebi…

Ne znam, ali naučila sam, doduše, tek nedavno, ali ipak jesam, da uvijek na kraju ostaješ sam sebi i da je najvažnije u životu biti dobro sam sa samim sobom.

Ne znam do čega je, ali što sam starija to sam sve mudrija.

Pitam se je l’ ta mudrost dolazi od silnih pročitanih knjiga ili od raznoraznih, svestranih prijatelja s kojima često raspravljam o životu i svemu onom što nam život servira, uz čašu kvalitetnog crnog vina. Ili je sva ta mudrost proizašla iz samog i tihog promatranja toka života koji je, na neki način, usudila bih se reći, često i najbolji učitelj.

Ne znam, ali naučila sam, doduše, tek nedavno, ali ipak jesam, da uvijek na kraju ostaješ sam sebi i da je najvažnije u životu biti dobro sam sa samim sobom. Svaki čas, svaki dan, svaki trenutak – i onaj dobar i onaj manje dobar trenutak, i ono vrijeme kad si u društvu i ono vrijeme kad si sam sa samim sobom i svojim mislima.

Zašto?

Nekako gledajući retroaktivno život od najranijeg djetinjstva pa dalje kroz svoje školovanje, kroz sazrijevanje, kroz samo odrastanje, uvijek sam negdje, svjesno ili nesvjesno, tražila podršku, potvrdu, odobravanje. Za donošenje nekih svojih odluka ili poteza, često mi je trebao tuđi blagoslov, često sam se oslanjala na onog pored sebe. Naravno, kroz moje odrastanje to su bile različite šarene kvalitetne i manje kvalitetne figure, nije niti bitno, ali bile su tu jer sam ja tako htjela.

Osloni se na sebe

Najprije oslanjanje na roditelje, pa kasnije na prijatelje, poznanike, dalje, kroz razne emotivne faze života oslanjanje na partnere, supruga, dijete, uvijek sam imala potrebu “kačiti” se na nekog izvana jer tada drugačije nisam znala osim tako misleći kako radim ispravno i kako se drugačije ne može.

Međutim, postala sam svjesna toga da jedino što je ispravno je naučiti biti dobro sam sa samim sobom. Postala sam svjesna da je važno u životu znati naučiti osloniti se na sebe i vjerovati u sebe ne tražeći potvrde izvana jer sve potvrde ustvari imamo negdje duboko u sebi.

Postala sam svjesna toga da u ovom filmu koji se zove život isključivo samo i jedino ja igram glavnu ulogu, a svi ostali su samo sporedni glumci. Poneki čak, usudila bih se i reći, samo bitno nebitni statisti.

Život je kolodvor

Roditelji, nonići, none, prijatelji, učitelji, poznanici, simpatije, ljubavni partneri, muževi, djeca, svi su oni prolazni glumci u životu, sad su tu, sutra ih više ne mora biti i najčešće ih i ne bude jer to je tako, jedni dođu, drugi odu… Kao na kolodvoru, vječito je živo u životu.

S nekima od glumaca se posvađaš, neke prerasteš, neki prerastu tebe, neki se ožene pa nestanu, s nekima više nemaš zajedničke interese i ciljeve, neki umru i ostave te, muž ti nađe drugu i nestane, djeca jednom krenu svojim putem jer to normalno. Sve je to nekako – danas imaš, sutra nemaš.

I onda ti dođe trenutak kad se zapitaš, tko ti ostane zavijek i do kraja?

Zauvijek i do kraja vjerno ostaneš jedino sam sebi…

Upravo iz tog razloga mislim da je bitno biti u dobrim odnosima sam sa samim sobom…

Više

Drama Queen

Laž je neizostavan element međuljudskih odnosa, odnosa prema samima sebi i svemu onom što nas okružuje.

Duh i tijelo

Koliko ste često okruženi ljudima koji stalno pričaju o onome što im nedostaje, onima koji su nezadovoljni zadovoljni svojim životom?

Drama Queen

Mislim da je nemoguće živjeti ispunjen, miran i donekle sretan život, ako nismo pozitivni.

Duh i tijelo

Svi su generali poslije bitke, ali nema potrebe za time. Jednog dana ćete požaliti što ste nešto propustili napraviti, stoga promijenite neke stvari danas.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.