Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Predstavljamo

Uživanje u ljetu bez komaraca

Ljeto je godišnje doba koje mnogi s nestrpljenjem iščekuju cijelu godinu, no užitke u ljetnim radostima često mogu pokvariti komarci.

Ljeto je godišnje doba koje mnogi s nestrpljenjem iščekuju cijelu godinu, no užitke u ljetnim radostima često mogu pokvariti komarci. Kako bi neometano uživali u ljetu i odmoru potrebno je naći odgovarajuću zaštitu, a rješenje potražite u Natural defense prirodnim repelentima.

Repelenti su sredstva koja nanosimo na kožu ili odjeću, koristimo ih u okruženju u kojem boravimo, a služe za odbijanje komaraca,  ali i ostalih insekata. Repelenti mirisima odbijaju insekte i smanjuju mogućnost njihova ugriza ili uboda, a time i vjerojatnost prijenosa bolesti. Izbor pravog repelenta ponekad je otežan zbog mnoštva faktora kao što su: trudnoća i dojenje, dječja dob ili osjetljivost kože.

page

Konvencionalni repelenti najčešće su bazirani na DEET-u ( N,N-Diethyl-3-methylbenzamid) koji odbija komarce, muhe, buhe i krpelje. Otkrila ga je američka vojska još davne 1948 godine kada je u nepristupačnim  šumovitim  područjima nastojala zaštiti svoje vojnike. Efikasnost obrane u to vrijeme bila je značajna, no danas  se čini da su se komarci prilagodili i ne reagiraju na DEET kako je očekivano. Mogućnost preosjetljivosti i alergijskih reakcija na DEET dovela je do razvoja nekoliko prirodnih smjesa eteričnih ulja koja imaju  svojstva dobrih repelenata i odbijaju komarce , a prednost im je neškodljivost i ugodan miris . Sve su to redom citrusni mirisi izolirani iz tropskog bilja. Od nama poznatih eteričnih ulja prednjači lavanda i menta a orjentalni kajeput, niauli i listea cubebe djelotvorni su prirodni repelenti.  Djelovanje traje oko 2 sata, a korištenje se može  ponavljati neograničen broj puta tokom dana i boravka u prirodi.

Prirodni repelent iz Olivala dolaze u dvije varijante, za odrasle i djecu ili Natural defense i Natural defense kids te kombinacijom mirisnih ulja, ugodnim za naša čula, vrlo učinkovito tjeraju komarce. Preparati su izrađeni je od eteričnih ulja šest najučinkovitijih biljaka, među kojima prevladavaju limunski mirisi: kajeput, niauli, litsea cubeba, menta i lavanda koji su otopljeni u bademovom ulju pa preparat  istovremeno štiti i njeguje kožu te se brzo upija. U potpunosti  su neškodljivi  jer ne sadrže DEET, parabene, silikone, umjetna bojila niti umjetne mirise. Ispitivani su na tri tipa komaraca od kojih je najbolju učinkovitost pokazao baš na tigrastom tipu komarca, dok je učinkovitost potvrđena dugotrajnim procesom testiranja. Predviđeno djelovanje je dva do tri sata.

Natural defense  za odrasle (49,90 kn)  i Natural defenSe kids (54,90 kn) može se kupiti  u dm-u, Kozmu, Bipi, Intersparu, Plodinama i bolje opremljenim ljekarnama.

[box style=”0″]

U suradnji s našim dragim Olivalom darujemo  jedan paket koji sadrži Natural defense  za odrasle  i Natural defenSe kids .

Što trebate? Pošaljite mail na [email protected] :

  • stavite naslov OLIVAL
  • dodajte svoje kontakt podatke
  • lajkajte naš Facebook profil
  • obavezno lajkajte post objavljen na našoj Facebook stranici
  • odgovorite na pitanje što su repelenti?
  • Prijave primamo do 28. srpnja, točno u podne.

Dobitnica:  Sanela Vukić Vidalina

[/box]

Više

Moj dom

Zaboravi na zujanje, ubode i svrbež kože uz sljedeće trikove iz prirode.

Beauty report

Maske su onaj level up u skincare proizvodima. Jednostavne su za nanošenje, zabavne za upotrebu, mogu ih koristiti svi, a osim što daju rezultate...

Savjeti i preporuke

Olival Professional Amino aktivator CM lagana je i brzoupijajuća krema fine, mazive teksture koja vidljivo umiruje osjetljivu kožu, pruža produljeni učinak hidratacije i ublažava...

Savjeti i preporuke

Mnoštvo je razloga koji mogu dovesti do promjena u teksturi i izgledu kose te prouzročiti možda i veće probleme, ali na našu sreću rješenja...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.