Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Vafli s čokoladnom kremom

Mirjana Špoljar otkriva male tajne i recept “Vafli s čokoladnom kremom”!

Mirjana Špoljar, brand ambasadorica Zvijezda margarina i trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu prošli tjedan je Splićanima otkrila kako da im kolači ispadnu kao sa slike, a s pregršt je trikova kući pošla i Zorica Kondža koja je Mirjani asistirala u pečenju kolača.

Čula sam danas pregršt dobrih savjet, a jedan je od njih i da se čokolada uvijek mora topiti na pari, nikad direktno na vatri te da dno posude u kojoj se čokolada nalazi nikako ne smije doticati vodu“, izjavila je Zorica Kondža.

mirjana-spoljar_zorica-kondza2

Mirjana Špoljar posjetiteljima je još otkrila i da s kolačima neće imati problema:

  • oni koji će se precizno pridržavati recepture
  • da margarin prije upotrebe treba izvaditi barem sat vremena ranije iz hladnjaka kako bi mu se temperatura postepeno podigla na sobnu temperaturu
  • prethodno izrađeni margarin prije nego što se sjedini s ostalim namirnicama treba pustiti da malo „odmori“ i postane mlačan jer prevruć margarin može dovesti do stvaranja žilavog tijesta.

vafli_mirjana-spoljar

Vafli s čokoladnom kremom

Sastojci:

Smjesa za vafle

  • 30 dag brašna
  • 3 dag šećera
  • 9 dag Zvijezda stolnog
  • 3 kom jaja
  • 4 dl mlijeka
  • 1 dag svježeg kvasca
  • 1 kom korice limuna
  • 1 kom vanilin šećera
  • 1 prstohvat soli

Čokoladna krema

  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 30 dag crne čokolade
  • 5 dag Zvijezda stolnog

Priprema:

Smjesa za vafle:

Razmutimo jaja te dodamo u mlijeko. Dodamo šećer, vanilin šećer, koricu limuna, sol, Zvijezda stolni kojeg smo rastopili na vatri, kvasac i brašno. Dobivena smjesa treba biti malo gušća od smjese za palačinke.

Ostavimo na 30 min u hladnjaku, a zatim pečemo vafle u vrućoj mašini za pečenje vafla.

Poslužimo ih uz ohlađenu čokoladnu kremu ili tučeno slatko vrhnje te dekoriramo po želji.

Čokoladna krema:

Zakuhamo slatko vrhnje i prelijemo preko usitnjene (izlomljene) čokolade.

U mlaku smjesu umiješamo Zvijezda stolni sobne temperature i miješamo dok smjesa ne postane sjajna te ohladimo.

Pomoću slastičarske vrećice punimo vafle i dekoriramo bobičastim voćem.

Written By

Gastronomija

Recept iz slatkog raja.

Gastronomija

Na samu pomisao vruće čokolade s dodatnim twistom okusa poput karamele, kokosa odmah nam cure sline.

Zanimljivosti

Riječ je o službenoj replici posude nazvane “boca s dvije ručke”, dar Veleposlanstva Republike Ekvador iz Mađarske ovom zagrebačkom muzeju.

Život u dvoje

Krajnje je vrijeme da se malo opustite i svoju večer pretvorite u čarobnu priču!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.