Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Vampirski tretman za pomlađivanje

Kim Kardashian među najvećim pobornicama novog beauty trenda

Zaluđenost vampirima zahvatila je i stariju populaciju koja već godina traga za eliksirom mladosti. Bilo je samo pitanje vremena kada će filmske uspješnice natjerati znanstvenike da se zapitaju u čemu je tajna vampirske dugovječnosti i neupitne ljepote.

Tako jedan od najintrigantnijih beauty tretmana 21. stoljeća uključuje korištenje vlastite krvi u borbi protiv bora, crnih podočnjaka te svih oblika pigmentacije. Vampirski tretman o kojem bruji cijeli Hollywood potpuno je prirodan postupak kojim se revitalizira koža i vraća mladenački izgled.

Zdraviju alternativu popularnom botoksu osmislila je korporacija Aesthetic Factors plasirajući je na tržište prije 4 godine pod nazivom Selphyl, a njezina je popularnost u stalnom porastu. Brojne zvijezde podvrgnule su se najnovijem beauty trendu, a među najvećim pobornicama ovog tretmana nalazi se i jedna od najpopularnijih mladih mama – Kim Kardashian.

kim facialPostupak počinje vađenjem krvi – najčešće oko devet kubičnih centimetara – iz koje se posebnim procesom odvaja plazma od crvenih krvnih stanica. Fibrin je bjelančevina vlaknaste strukture, koja stvara mrežu vlakana ‘hvatajući’ trombocite prilikom čega nastaje prirodna ispuna, a upravo je ona odgovorna za uspješnost ove metode. Cijeli postupak kojim se dobivaju četiri kubična centimetra blagotvorne tekućine traje 10-ak minuta. Dobivena plazma koristi se na isti način kao i kod ostali kozmetički fileri, no postupak uštrcavanja se radi puno tanjom iglom te je manje bolan od tretmana botoksom.

tretman tekstČinjenica da krv sadrži stanice koje imaju sposobnost regeneracije oštećenog tkiva nije nova, a prvi dokazi primjene iste u općoj medicini datiraju još iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Naime, prije uporabe u estetske svrhe ova se plazma koristila kao pripomoć oštećenim mišićima.

Mnogi pacijenti odlučuju se na vampirski tretmana pomlađivanja zbog njegove organske naravi koja leži u crvenim krvnim pločicama, između ostalog odgovornim i za zgrušavanje krvi. Budući da je zapravo riječ o autolognom (od pacijentovih vlastitih stanica ili tkiva) fileru, nema nikakvih ozbiljnih popratnih pojava kakve mogu izazvati sintetički proizvodi ili oni sa sastojcima životinjskog podrijetla.

tertman tekst 4Jedini nedostatak tretmana krije se u vremenu koje morate provesti čekajući na prve rezultate, koji dolaze dva mjeseca nakon ubrizgavanja. Za potpuni učinak potrebno je napraviti 2-3 ciklusa u razmaku od 8 tjedana, a svaki od njih stoji oko 400 američkih dolara.

Rezultati ovog beauty make overa traju 18 mjeseci, dok uspješnost tretmana ovisi kako o godinama, tako i životnom stilu samog pacijenta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Uz radosti uživanja na suncu i boravka na otvorenom, ljeto dolazi i s izazovima za kožu, posebno kada je u pitanju hiperpigmentacija.

Savjeti i preporuke

Ljeto i sezona godišnjih odmora u kojima je obavezan red ljenčarenja na suncu stižu!

Darivanje

Nanošenje dnevnog make up-a trebalo bi biti nešto najlakše i najjednostavnije (i najbrže, pogotovo ujutro za spavalice!).

Beauty report

Jane Iredale predstavlja ColorLuxe Eye Shadow Stick – kolekciju multifunkcionalne šminke za oči, hibrid olovke i sjenila, svilenkaste teksture i kremaste konzistencije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.