Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Vaš je seks sve dosadniji?

Kako spriječiti probleme u vezi.

Monotonu spolnost možete riješiti tako da na neko vrijeme na seks jednostavno zaboravite. Ako vam nije do seksa, nikako se nemojte prisiljavati na seks i radije zajedničko vrijeme provedite nekako drugačije.

Ne treba se prisiljavati na seks

Dugogodišnji parovi prije ili kasnije dođu do razdoblja kada spolnost postane malo uspavana, dakle takva, da izgubi nešto strasti i postane samo rutina, ili još bolje, tjelovježba. Mnogi se parovi zbog toga počnu opterećivati, što znači da dobiju osjećaj da seks ne smiju zanemariti i naprosto inzistiraju na njemu, iako im možda tog trenutka uopće ne odgovara. To je sasvim razumljivo, jer se boje da njihova spolnost postaje dosadna i da je moraju neprestano obogaćivati nečim novim. Ako sve zajedno nije spontano, dakako da nema učinka, pa je seks i dalje hladan, a sve zajedno može ispasti kao svojevrsna prisila i čak strah pred činjenicom da seksa možda uopće neće biti. Ipak nije pogrešno ako koji dan, možda čak tjedan dana, seksa jednostavno neće biti.

Ako si date vremena za razgovore, šetnje u prirodi i nježnu romantiku. Nikako nemojte biti opterećeni činjenicom da se ne seksate svaki dan. To ne znači ništa katastrofalno. Posebno ako ste u dugogodišnjoj vezi. Bolje jedan kvalitetan seks na tjedan nego jedan loš i nespontan svaki dan. Posebno ako ste, recimo, preopterećeni poslom ili naprosto nije bilo vremena i prave volje. Upravo činjenica da se bojimo da dani bez seksa znače katastrofu i činjenicu da nam partner više nije privlačan, najčešće uzrokuje još veći problem.Neka romantika zamijeni seks

Zašto bi uvijek seks morao biti ono što dokazuje da je s vašom vezom sve u redu. Možda je problem potpuno drugdje. Možda je seks postao tjelovježba upravo zato jer ste se otuđili na ostalim područjima. Upravo zato predlažemo povratak romantici. Povratak stiskanju, milovanju, zajedničkim večerama, lijepim razgovorima, masaži, namakanju u kadi, šetnjama i svim onim stvarima što ste ih radili na početku veze, kada ste svog partnera još morali osvajati. Upravo pomoću romantike i kvalitetnog provođenja zajedničkog vremena parovi se opet zbližavaju. A upravo iz romantike se više puta razvije i vrući seks.

Mnogi doista kažu kako je seks vrlo važna stvar među parovima i dodaju – ako je seks, onda je i veza u ozbiljnoj krizi. S time se dakako slažemo, ali seks nikada ne rješava seks. Seks spase i poboljšaju stvari, što ih činimo izvan postelje. I zašto bi svaki dan morao završiti seksom? Neće ništa smetati ako završi gledanjem nekog filma i zagrljajem u krevetu. Također nemojte misliti da je suština romantike samo predigra za seks. Ponekad je, ponekad nije. Budite spontani i ne opterećujte se nekim unaprijed određenim planom.Spolna suzdržanost


Iako zvuči malo neobično, spolna suzdržanost ponekad uopće nije loše rješenje za bolji seks. Jednako tako razdoblje bez seksa može opet probuditi snažnu želju za partnerom, koji će vam nakon nekoliko dana bez seksa snažno nedostajati i napunit ćete i svoje baterije. Ako za vrijeme apstinencije nećete niti masturbirati, seks bi mogao biti doista strastven. Kao što tvrdi doktor Richard Walker, autor knjige Spolnost i međuljudski odnosi: »Ako je spolni život para izgubio žar, često je najbolje na neko se vrijeme odreći seksa.

Partneri neka se pokušaju ponašati poput novih ljubavnika i iznova naučiti da budu prijatelji, tako da u međusobnom društvu uživaju i drugačije, a ne samo u seksu. Ako se ne usredotočite samo na spolni odnos, teškoće mogu i same nestati.« Čudesan savjet, uz koji još možemo dodati stimulaciju, pri čemu kroz nekoliko dana možete izvoditi samo djeliće predigre i prepustite se seksu do kraja tek kroz nekoliko dana.Intimatemedicine.com.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Neki su ljudi potpuno nezainteresirani za seks, čak i ako su zaljubljeni.

Seks

Ako pitate LELO, u ovo možemo uključiti i seksualno blagostanje - užitak iz spavaće sobe koji sad možete ponijeti sa sobom na put.

Moj dom

Bojama, zastorima i plahtama obogatite svoj intimni raj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.